utorak, 12. april 2022.  18:34h
Pročitano 318 puta

Priredbom otvorena Uskršnja izložba u vrtiću „Bubamara“ u Pančevu

Prodajna izložba „Uskršnji dani” u vrtiću „Bubamara” Predškolske ustanove „Dečja radost” u Pančevu trajaće do četvrtka, 21. aprila, a otvorena je danas prigodnom priredbom.

Uskršnja izložba u vrtiću "Bubamara" u Pančevu otvorena je prigodnom priredbom Uskršnja izložba u vrtiću "Bubamara" u Pančevu otvorena je prigodnom priredbom Grad Pančevo

Zanimljive dekoracije, čestitke i Uskršnje ukrase napravila su deca svih uzrasnih grupa u „Bubamari“ uz pomoć svojih vaspitačica. Iako je izložba prodajna, cene ne postoje, već svako ostavi onoliko novca koliko želi. Sredstva prikupljena na ovaj način biće iskorišćena za uređenje i ukrašavanje vrtića, kako bi deci boravak bio još prijatniji.

 

IMG 4733

 

Otvaranju izložbe u vrtiću „Bubamara“ prisustvovale su i mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje i Ljiljana Vojnov, v.d. direktorka PU „Dečja radost”.

Mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća za obrazovanje kaže da je prilika za druženje sa decom, lepši deo njenog posla.

 

IMG 4737

 

Trudimo se da sva deca u našem gradu dobiju mesto u vrtiću. Kao što znate, Grad radi na tome da proširi kapacitete Predškolske ustanove „Dečja radost”. U prošloj godini proširili smo ih za 250 mesta. Otvoren je novi objekat, vrtić „Zabavnik”, a prošireni su i kapaciteti u vrtićima „Bajka” i „Ljiljan”. I u seoskim sredinama otvaramo vrtiće. Vrtić u Dolovu je gotov, čeka se samo dozvola za otvaranje, a završava se projekat za vrtić u Banatskom Novom Selu, nakon čega će sva deca u gradu i svim naseljenim mestima imati podjednake uslove kada je reč o ovom delu njihovog detinjstva, rekla je Tatjana Božić.

Ona se ujedno zahvalila vaspitačicama i deci u vrtiću „Bubamara“ na trudu koji su uložili da izrade rukotvorine, ali i da pripreme mini priredbu povodom otvaranja izložbe.

 

IMG 4723

 

Ljiljana Vojnov, v.d. direktora PU „Dečja radost“ kaže da je ovih dana u svih 20 vrtića izuzetno veselo.

Atmosfera kod nas je ovih dana vrlo vesela u skladu s praznikom koji nam se bliži. Mi u svim vrtićima tradicionalno dočekujemo Uskrs uz mnogobrojne aktivnosti, izložbe, priredbe i radionice, na oduševljenje svih naših mališana, ali i njihovih roditelja, šire porodice i cele lokalne zajednice, rekla je Ljiljana Vojnov.

 

IMG 4719

 

Ona je dodala da će u petak, 15. aprila, vrtić „Bubamara“ uz prisustvo sveštenika iz Preobraženjske crkve proslaviti Vrbicu, praznik ustanove „Dečja radost”.

Povodom predstojećih Uskršnjih praznika u sredu, 13. aprila će u vrtiću „Bambi” deca oslikavati uskršnja jaja zajedno sa slikarem Emilom Sferom koji je i likovni pedagog u PU „Dečja radost“.

Deca iz vrtića „Cvrčak” u četvrtak, 14. aprila od 15 sati prirediće „Uskršnji vašar” na igralištu ispred vrtića na Keju Radoja Dakića.

 

IMG 4718

IMG 4734

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00