ponedeljak, 14. decembar 2015.  21:16h
Pročitano 3023 puta

Coca-Cola uredila dnevni boravak za decu “Spomenka”

Coca-Colin Deda Mraz i Grudvica danas su posetili Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja “Spomenak” u Pančevu i predali štićenicima na korišćenje uređeni dnevni boravak, opremljen novim nameštajem i novom tehnikom, a uručili su im i paketiće.

Od danas je deci Spomenka na raspolaganju potpuno preuređeni dnevni boravak Od danas je deci Spomenka na raspolaganju potpuno preuređeni dnevni boravak Pančevo.MOJKraj.rs

Coca-Colin novogodišnji karavan od sutra kreće i na svoju dobrotvornu misiju kroz deset gradova Srbije s ciljem prikupljanja knjiga za decu bez roditeljskog staranja, koje će im biti isporučene u januaru.

U međuvremenu, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Coca-Cola je preuredila po jednu prostoriju u domovima za decu širom Srbije. Pančevo je prvi grad u kojem je Coca Cola predala na korišćenje uređenu sobu, a narednih dana u još 9 domova u Srbiji će deca biti na ovakav način obradovana.

Na putu kroz Srbiju, karavan će posetiti Sombor 16. decembra, dan kasnije Novi Sad, Valjevo 20. decembra, Užice 21. decembra, Kruševac 24. decembra, Vranje 25. decembra, Niš 28. decembra, Kragujevac 29. decembra i Negotin 30.
Coca-Cola karavan će 1. januara biti u Ulici otvorenog srca u Beogradu.

Tanja Lukić Apt, direktorka Doma "Spomenak" u Pančevu kaže da je veoma zahvalna što se ova ustanova našla na listi darodavaca i što su na ovakav način odlučili da deci ulepšaju predstojeće Novogodišnje praznike. Kako kaže, dnevni boravak je mesto u kojem deca provode najveći deo vremena, tu se odmaraju, gledaju TV program, koriste kompjuter, slušaju muziku, čitaju knjige…

Dobili smo kompletnu adaptaciju prostora, a to znači krečenje zidova, sređivanje i lakiranje poda, farbanje radijatora. Njihov arhitekta i čitav stručni tim je bio kod nas, uzeli su mere sobe i osmislili su svaki detalj. Soba je okrečena u pastelne tonove, u boje koje smiruju. Dobili smo i nov nameštaj, lejzi begove, policu za knjige i biblioteku, novi televizor, kompjuter, radni sto, čak i okićenu novogodišnju jelku. Njihovi izvođači radova sve su završili za tri dana, rekla je direktorka Spomenka.

Deca su danas imala priliku da se druže s Deda Mrazom i Grudvicom, i dobili su novogodišnje paketiće koje su donirali iz Kompanije DexyCo.

 

soba

 

I sva deca sa kojom smo razgovarali bila su oduševljena sobom. Miši Zlatarov i Branimir Nikolić kažu da im se dopada sve u sobi.

Najviše nam se dopada što su uredili jedan od četiri boravka u našem domu i što možemo ovde da se igramo na kompjuteru i da gledamo televizor, kažu obojica.

Karavan na put polazi 15. decembra iz Beograda ispred Ušće šoping centra gde će svi građani moći da dođu, donesu knjige i zabave se. 

Program će početi u 18 sati, a posetioci će imati prilike da uživaju u dečjoj predstavi, nastupu domaćih YouTube zvezda, finalista ovogodišnjeg X Faktora i druženju i fotografisanju sa Deda Mrazom. 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00