četvrtak, 10. februar 2022.  08:59h
Pročitano 648 puta

Traži se rešenje za Ulicu Marije i Lazara Dragičevića

Članovima Saveta MZ Kotež u Pančevu veoma su poznati problemi sa kojima su godinama suočeni stanari ulice Marije i Lazara Dragičevića. U potrazi za rešenjem ovaj deo Pančeva obišli su direktor JP „Urbanizam“ i predstavnici Mesne zajednice.

Ulica Marije i Lazara Dragičevića u Pančevu Ulica Marije i Lazara Dragičevića u Pančevu Pančevo MOJKraj

Odbornica u Skupštini grada Pančeva Tina Granić podseća da se svake srede i subote organizuju susreti s građanima u prostorijama u mesnoj zajednici i dodaje da nastavljaju obilazak naselja s direktorima preduzeća po zahtevima građana. 

Obišli smo ulicu Marije i Lazara Dragičevića gde bismo da naspemo rizlu, a koja još uvek ne može da se reši u potpunosti zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa. Ipak, gledaćemo u narednom periodu da se neko rešenje nađe, kaže Tina Granić.

 

273218591 931263314426013 7517029659021990907 n

 

Slave Bojadžievski, direktor JP „Urbanizam“ kaže da se rado odazvao pozivu predstavnika Skupštine MZ Kotež kako bi se upoznao sa stanjem na terenu.

Došli smo da obiđemo naselje kako bismo videli kakvo je stanje na putevima nakon zimskog održavanja i tretiranja puteva na teritoriji grada Pančeva. Otvorile su se rupe na putevima, što je i normalno zbog posipanja soli po putevima tokom zime da dolazi do oštećenja delova kolovoza. Izašli smo na teren da proverimo kakva je situacija po tom pitanju u ovom delu našeg grada. Otišli smo i do ulice Marije i Lazara Dragičevića gde je glavni problem neuslovnost same ulice. Ulica je u prilično devastiranom stanju. Želimo da nađemo rešenje za probleme u toj ulici i da je dovedemo do kakvog takvog reda u ovom trenutku dok se ne reše imovinsko-pravni odnosi odnosno dok Grad Pančevo ne sprovede eksproprijaciju zemljišta i ne stvori mogućnost za asfaltiranje same te ulice i uređenje u potpunosti kako zaslužuju ljudi u 21. veku, rekao je Bojadžievski.

Naselje Kotež je jedno od najstarijih u Pančevu u koje se decenijama nije dovoljno ulagalo. Poslednjih godina se dosta radi kako bi se saniralo što više lokacija. Neke probleme je lakše rešiti, a neke poput ovih u Ulici Marije i Lazara Dragičevića zahtevaju integrisano rešenje i pronalaženje načina da se unapredi kvalitet života stanara dok se ne reše imovinsko-pravni odnosi i stvore uslovi za trajnije rešenje. 

 

20220210 082931 1

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00