petak, 28. januar 2022.  13:26h
Pročitano 626 puta

Crveni krst Pančevo donirao je „Dečjoj radosti“ 240 pari nove dečje obuće

Crveni krst Pančevo predao je danas 240 pari nove obuće Predškolskoj ustanovi „Dečja radost“ Pančevo. Obuća je u vrednosti od 184 hiljade dinara. 

Milica Todorović i Verica Božić Milica Todorović i Verica Božić Pančevo MOJKraj

Kroz nastavak saradnje kompanije Šafran i Crvenog krsta Srbije, realizovana je još jedna donacija u vidu nove obuće za decu i usmerena za realizaciju humanitarnih programa i aktivnosti Crvenog krsta Pančevo.

Milica Todorović, sekretarka Crvenog krsta u Pančevu kaže da su primljenu donaciju namenili deci koja su obuhvaćena vaspitno-obrazovnim radom Predškolske ustanove „Dečja radost“ Pančevo. 

Dugo godina sarađujemo s ovom obrazovnom ustanovom i znamo da postoji određeni broj dece lošijeg imovinskog stanja kojima bi ovakva vrsta poklona puno značila. Ovo je nova zimska dečja obuća. Osim što će ova donacija biti od velike koristi deci s naše teritorije, želimo da ovim podstaknemo i ostale kompanije i preduzetnike koji posluju na našoj teritoriji da se uključe u programe humane delatnosti. Godinama sarađujemo sa vrtićima i školama u selima i gradu, dobro poznajemo problematiku na terenu i potrebe i u svakom trenutku možemo da prosledimo potrebnu pomoć na pravu adresu, kaže Milica Todorović, sekretarka Crvenog krsta Pančevo.

 

272541147 315679273845286 4416961354239819325 n

 

Verica Božić, pomoćnica direktorka PU „Dečja radost“ zahvalila se na donaciji koju će proslediti deci lošijeg socijalnog stanja.

Naša ustanova broji 20 vrtića u kojima boravi 2.900 dece. Svaka pomoć je dobrodošla, posebno u vreme zime, kada je i budžet roditelja često tanji. Donaciju ćemo usmeriti ka svim našim vrtićima i porodicama kojima je zaista neophodna pomoć. Verujemo da ćemo tako videti mnogo više osmeha na svim dečjim licima. Sa Crvenim krstom imamo jako lepu saradnju. Nadamo se da će tako biti i u budućnosti, rekla je Verica Božić.

Kao organizacija koja pomaže nadležnim državnim organima u humanitarnoj oblasti Crveni krst Pančevo, kroz programske aktivnosti, neguje partnerstvo sa društvenim subjektima posebno sa stručnim insitucijama, ustanovama socijalne zaštite, predškolskog i školskog obrazovnja.

Milica Todorović doda je da će Crveni krst Pančevo i dalje u kontinuitetu obezbeđivati i pružati humanitarnu, ali i svaku drugu vrstu pomoći, kroz tradicionalne socijalne programe za najosetljivije kategorije stanovništva u stanju socijalne potrebe i to kroz podelu paketa hrane i higijene, pružanjem različite vrste pomoći starijim licima, deci iz osetljivih i marginalizovanih kategorija, licima iz višestruko diskriminisanih grupa.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00