ponedeljak, 24. januar 2022.  07:50h
Pročitano 293 puta

U Dolovu će ove godine biti organizovana 24. „Vinarijada“

Ovogodišnja „Vinarijada“ biće održana po 24. put u Dolovu i u okviru nje biće organizovano više različitih dešavanja u Dolovu i Pančevu od 8. do 13. februara.

Dolovo Dolovo Pančevo MOJKraj/arhiva

11. i 12. februara zainteresovani proizvođači mogu predati uzorke za takmičenje za najbolje vino u četiri kategorije: belo, roze, crveno i desertno vino.

Promocija Vinarijade biće organizovana u Pančevu, u utorak, 8. februara od 11 do 16 časova, a posetioci će imati priliku da probaju i kupe domaća vina, ali i da se upoznaju s programom Vinarijade.

U petak, 11. februara u 9 sati biće otvorena izložba slika u Galeriji Doma kulture u Dolovu. Istog dana od 15 do 20 sati u prostorijama Doma kulture u Dolovu biće organizovan prijem uzoraka mladih vina za takmičenje. Prijem uzoraka biće moguć i u subotu, 12. februara od 9 do 15 časova, nakon čega će komisija za ocenjivanje kvaliteta vina početi da radi.

Učesnici koji nisu sa teritorije grada Pančeva, uzorke mogu da pošalju poštom. Jedan uzorak čine dve boce bina. Cena po uzorku je 200 dinara.

U subotu, 12. februara, biće održana promocija "Vinarijade" na pijačnom trgu u Dolovu, gde će svi prisutni imati prilike i da degustiraju vina svih vinara. Ukoliko epidemiološki uslovi dozvole u 10 sati biće organizovano svečano otvaranje „Vinarijade“ uz besplatnu podelu sadnica vinove loze za podsticaj vinogradarstva.

U nedelju, 13. februara, dolovački vinogradari obići će vinograd Udruženja “Sveti Trifun” kako bi obavili simbolično orezivanje vinograda u prisustvu sveštenika, a biće upriličeno i rezanje slavskog kolača.

Organizator Vinarijade je Udruženje vinogradara i vinara “Sveti Trifun” iz Dolova.

 

Vinarijada

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00