sreda, 19. januar 2022.  14:07h
Pročitano 369 puta

Tribina u Kreativnom kulturnom klubu u Starčevu

U Starčevu je 17. januara održana tribina pod nazivom „Život u banatskoj ravnici od polovine dvadesetog veka“ koju je organizovalo udruženje “Pagus”.

Nikola Poljak, Darko Ješić i Đurica Jovanov Nikola Poljak, Darko Ješić i Đurica Jovanov Dom kulture Starčevo

Na tribini su govorili Nikola Poljak, slikar i muzičar – pionir starčevačkog rokenrola i Đurica Jovanov, nekadašnji direktor Doma kulture u Omoljici, istoričar i vrstan poznavalac ukupnih životnih kretanja kroz bližu i dalju prošlost Starčeva i okoline. Veče je moderirao Darko Ješić, pisac i v.d. direktor starčevačke kulturne ustanove. 

Programsku godinu Dom kulture „29. novembar“ Starčevo započeo je predavanjem u prostorijama jednog od mnogobrojnih udruženja koje neguje pod svojim krovom. U ovom konkretnom slučaju reč je o prostorijama Kreativnog kulturnog kluba gde je održana tribina pod nazivom „Život u banatskoj ravnici od polovine dvadesetog veka“. Odazvao se značajan broj zainteresovanih konzumenata ovakvih sadržaja iz Starčeva, Pančeva, Ivanova i drugih sredina, kaže Darko Ješić.

Zanimljiva priča koja je započela prisećanjem na kulturni, politički i svakodnevni život od početka druge polovine prošlog veka, podstakla je publiku na aktivno učešće u razgovoru. 

To je u jednom momentu izgledalo kao da više nema granice između publike i gostiju, već je interaktivni odnos doprineo da se izbriše formalna programska postavka i veče bude pretočeno u jedno sveukupno evociranje uspomena, prepričavanje priča i faktografsko predstavljanje svake dekade, pa sve do kraja nesrećnih devedesetih godina prošlog veka i milenijuma, kaže Darko Ješić.

Zbog velikog interesovanja za ovakvu vrstu programa, Dom kulture u Starčevu će i u narednom periodu organizovati slične večeri.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00