utorak, 18. januar 2022.  08:44h
Pročitano 914 puta

Na Bogojavljenje će se u Pančevu po deseti put plivati za časni krst

Nakon završenih prijava zainteresovanih za plivanje za časni Bogojavljenski krst i obavljenog lekarskog pregleda poznato je da će sutra u Pančevu, u reci Tamiš, plivati 47 muškaraca i 1 žena.

Ovako je bilo pre dve godine na Tamišu u Pančevu Ovako je bilo pre dve godine na Tamišu u Pančevu Pančevo MOJKraj/arhiva/R.Đ.

Plivanje će početi tačno u podne na tamiškom keju, a pre toga će učesnici biti na liturgiji u Preobraženskom hramu, nakon koje će organizatori položiti venac na spomenik Stevanu Šupljikcu.

Organizatori kažu da je za plivanje za časni krst bilo i ove godine dosta zainteresovanih, ali da su prihvaćene prijave samo onih koji su prošli rigorozni lekarski pregled.

U samom činu plivanja imaćemo 33 civila od kojih je jedna devojka, a najavljeno je i učešće 15 pripadnika specijalne brigade. Kao i uvek sve počinje u 9:30 časova liturgijom i osvećenjem vodice u Preobraženjskom hramu, nastavlja se polaganjem venca na spomeniku Stevanu Šupljikcu ispred Opšte bolnice i zatim je završni deo programa na obali Tamiša, kod Udruženja “Marko Kulić” kada će tačno u podne početi plivanje za časni krst, najavila je Vidosava Vicanović, predstavnica organizatora.

Osobu koja bude prva doplivala do Časnog krsta kao nagradu očekuje plašt, ali će biti i drugih poklona.

Plivanje za časni Bogojavljenski krst u Pančevu će biti organizovano po deseti put.

Organizatori ove manifestacije su Udruženje sportista i ljubitelja sporta “Srpska sparta”, Preobraženjski hram, Mesna zajednica „Gornji grad”, Turistička organizacija grada Pančeva i Grad Pančevo i Udruženje sportskih ribolovaca “Marko Kulić”.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00