subota, 15. januar 2022.  14:44h
Pročitano 639 puta

Narodni poslanik Marko Mladenović pozvao je građane da svojim izlaskom na referendum pokažu odgovornost

Narodni poslanik Marko Mladenović pozvao je danas građane da izađu u nedelju na referendum i daju podršku ustavnim promenama, koje bi, kako je rekao, trebalo da doprinesu jačanju vladavine prava, nezavisnosti sudstva i samostalnosti javnog tužilaštva.

Marko Mladenović Marko Mladenović Pančevo MOJKraj/arhiva

Važno je da građani u što većem broju izađu na referendum kako bismo pokazali odgovornost i unapredili život u našoj državi. U okviru ovih izmena reč je samo o promeni odredbi Ustava koje se odnose na pravosuđe. Pozivam građane da u nedelju izađu na referendum i izjasne se o promeni ustavnih amandmana, koji se tiču izbora sudija i tužilaca da bi pravosuđe bilo nezavisno i depolitizovano, što je u interesu svih. Ukoliko referendum uspe sudije i tužioci više neće biti birani u parlamentu. Ovo je prva vlast u Srbiji koja se odriče prava da bira sudije i ukoliko se dobije potvrdan odgovor građana na referendumu, počeće reforma vladavine prava, rekao je narodni poslanik Marko Mladenović. 

Građani Republike Srbije će se na referendumu 16. januara izjašnjavati o izmenama Ustava, u delu koji se odnosi na pravosuđe, time što će zaokruživanjem „da“ ili „ne“ odgovoriti na jedno pitanje: ,,Da li ste za potvrđivanje Akta o promeni Ustava Republike Srbije?“.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00