utorak, 30. novembar 2021.  13:34h
Pročitano 254 puta

Novi izgled starčevačkog parka

Izgradnjom šetališta pre desetak godina, a potom i nedavnim podizanjem pijačnog platoa na Trgu neolita, uspešno su realizovane dve faze zamišljenog izgleda centra Starčeva. 

U toku su radovi u starčevačkom parku U toku su radovi u starčevačkom parku MZ Starčevo

Upotpunjenost čitavog prostora biće zaokružena rekonstrukcijom parka, što je treća i poslednja faza uređenja Trga neolita. 

Grad Pančevo je za tu svrhu ovogodišnjim bužetom odobrio sredstva od oko 20 miliona dinara.

 

thumbnail IMG 5186

 

Grad Pančevo kroz mesne zajednice sluša i uvažava ono što meštani smatraju da im je bitno, a to se svakako odnosi i na Starčevo. Ako za to postoji mogućnost, na dobre predloge brzo se reaguje. Primer takve interakcije jeste i rekonstrukcija parka u Starčevu, za šta su upravo Starčevci iskazali interes. Gradska vlast vodi računa o potrebama Starčeva i svih drugih naseljenih mesta na teritoriji našeg grada, kaže gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

thumbnail IMG 5187

 

Predsednik MZ Starčevo Petar Andrejić potvrdio je da mesna i gradska vlast imaju dobru saradnju:

Razvoj naše lokalne zajednice pratiće svu dinamiku razvoja Pančeva. Trudićemo se da i dalje prednjačimo s našim predlozima i da dobro obrazložimo inicijative kako bi bile prihvaćene, rekao je Petar Andrejić.

Park u Starčevu dobija nove staze, platoe, kandelabersku rasvetu, urbani mobilijar i novo, savremeno dečje igralište. Naredne godine planira se postavljanje još jedne fontane kao i poslovi na dodatnom ozelenjavanju parka.

 

thumbnail IMG 5188

Autor:  Pančevo MOJKraj/S.N.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00