četvrtak, 23. septembar 2021.  15:48h
Pročitano 162 puta

Direktorka Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova u poseti Pančevu

Gradsku upravu Grada Pančeva danas je posetila direktorka Pokrajinskog Zavoda za ravnopravnost polova Stanislava Malić Gostović. Dočekali su je gradonačelnik Aleksandar Stevanović i predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Ivana Rosić. 

Stanislava Malić Gostović, Aleksandar Stevanović i Ivana Rosić Stanislava Malić Gostović, Aleksandar Stevanović i Ivana Rosić Savet za rodnu ravnopravnost Grada Pančeva

Teme sastanka su bile primene rodnih politika u gradu i Gradskoj upravi, realizacija mera LAP-a za unapređenje položaja žena i rodne ravnopravnosti (2020-2022), primene novog Zakona o ravnopravnosti polova koji je stupio na snagu u junu ove godine kao i predstavljanje svih programa koje Grad Pančevo realizuje. 

Grad je u ovoj godini izdvojio 2,8 miliona dinara za proširenje kapaciteta dnevnog boravka “Neven” tako da se na taj način u potpunosti eliminisala lista čekanja osoba sa intelektualnim teškoćama koje su čekale na upis u boravak. 

Odvojena su sredstva za proširenje kapaciteta Sigurne kuće, a Pančevo je dobilo i sredstva po projektu za kupovinu 13 kuća i to 9 za žene žrtve porodičnog nasilja, 3 za osobe sa invaliditetom i 1 za porodicu sa većim brojem dece. 

Takođe, grad pruža besplatnu pravnu pomoć ženama žrtvama nasilja, a isto tako svake godine bar jedna žena žrtva nasilja dobije sredstva za samozapošljavanje kako bi pokrenula sopstveni biznis i na taj način se ekonomski osnažila. 

Grad Pančevo subvencioniše i troškove prevoza svim trudnicama i porodiljama.

Autor:  S.R.R.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00