utorak, 21. septembar 2021.  20:13h
Pročitano 264 puta

Javni poziv za dodelu paketa donatorske pomoći za socijalno ugrožene porodice

Na osnovu Ugovora o donaciji za realizaciju projekta „ODSKOČNA DASKA – Podrška stanovanju i aktivnoj socijalnoj inkluziji osetljivih grupa“ biće raspisan Javni poziv za izbor korisnika za dodelu paketa bespovratne donatorske pomoći namenjenog korisnicima iz 13 socijalno ugroženih porodica sa teritorije grada Pančeva.

Grad Pančevo Grad Pančevo N.S.

Projekat se finansira iz programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ (EU SHAI) i sufinansira iz budžeta Grada Pančeva.

Raspoloživa sredstva po ovom Javnom pozivu iznose oko 291.722 evra (u proseku maksimalno oko 22.440 evra po korisničkoj porodici). 

Paket donatorske pomoći sastoji se iz dva obavezna segmenta podrške:

1. Stambeni paket: dodela kuće sa okućnicom na teritoriji grada Pančeva, sa manjim radovima na stambenoj jedinici, uključujući troškove javnog beležnika, katastra, procenitelja imovine i licenciranih inženjera i poreza na prenos apsolutnih prava.

2. Socio-ekonomski paket: pokućstvo i bela tehnika i IT oprema i obuka, prekvalifikaciona obuka i obuka za privređivanje u seoskom domaćinstvu sa pripadajućom opremom/mašinama, čuvanje dece, selidbu, pravne usluge, usluge porodičnog savetnika, probni rad kod odabranog poslodavca (za osobe sa invaliditetom)

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju osobe koje pripadaju sledećim ciljnim grupama sa prebivalištem na teritoriji grada Pančeva:

1. Žene žrtve porodičnog nasilja i članovi njihovih domaćinstava (9 porodica),

2. Osobe sa invaliditetom i članovi njihovih domaćinstava (3 porodice),

3.  Izuzetno socijalno ugrožene višečlane porodice (1 porodica).

Javni poziv biće otvoren od 24. septembra do 25. oktobra.

Pravilnik, obrazac prijave i prateće propisane izjave dostupne su na oglasnim tablama i zvaničnim internet stranicama Centra za socijalni rad „Solidarnost“ Pančevo (www.csrpancevo.rs) i grada Pančeva (www.pancevo.rs). 

Dodatne informacije i podršku pri popunjavanju prijave na Javni poziv zainteresovani mogu dobiti u Centru za socijalni rad „Solidarnost“ Pančevo od kontakt osobe Jelene Džunić na adresi: Filipa Višnjića 16, kancelarija broj 2, ili putem telefona 013/319 843 i 063/146 35 63 i putem i-mejl adrese: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

 

Baner 2 grad Pancevo ODSKOCNA DASKA

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00