sreda, 15. septembar 2021.  14:48h
Pročitano 182 puta

Državne zastave vijore se Pančevom: zastave na javnim ustanovama i preduzećima, murali na mesnim zajednicama

Širom cele teritorije Pančeva s naseljenim mestima, kao i celoj Srbiji, obeležava se državni praznik – Dan  srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Zastave su postavljene na zgrade svih javnih institucija i ustanova, po školama i ulicama Zastave su postavljene na zgrade svih javnih institucija i ustanova, po školama i ulicama kolaž Pančevo MOJKraj

Tim povodom Pančevo i naseljena mesta ukrašeni su našim trobojkama. Na zgradama mesnih zajednica iscrtani su murali u bojama državne zastave.

Srpska trobojka istaknuta je na zgrade Gradske uprave Grada Pančeva, na svim javnim ustanovama i javnim preduzećima u Pančevu, na svima školama u gradu i naseljenim mestima, kao i na stambenim zgradama.

Unija mladih Gradskog odbora SNS Pančevo danas je u gradu podelila 1.000 malih državnih zastava građanima.

Zastave se vijore na glavnim gradskim ulicama Pančeva – postavljene su na stubovima duž ulica Dimitrija Tucovića, generala Petra Aračića, Svetog Save i Vojvode Radomira Putnika, kao i na kružnim tokovima kod Zelene pijace u Pančevu, u Knićaninovoj ulici i na Kotežu 1, ali i na kružnom toku na ulazu u Jabuku. U centru Pančeva vijori se 250 zastava.

Srbija i Republika Srpska danas obeležavaju 15. septembar, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave - državni praznik koji se obeležava radno, a ustanovljen je prošle godine. Izabrano je da to bude 15. septembar - Dan proboja Solunskog fronta.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00