utorak, 3. avgust 2021.  13:44h
Pročitano 357 puta

Deo ulice Dimitrija Tucovića od 4. avgusta biće zatvoren za saobraćaj zbog radova

Zbog radova na rehabilitaciji kolovoza, od srede, 4. avgusta, deo ulice Dimitrija Tucovića  u Pančevu biće zatvoren za saobraćaj. Maja Vitman, gradska menadžerka, najavila je početak radova koji će se odvijati po fazama i zamolila sve građane, privatne subjekte i komunalni sektor da imaju strpljenja i ovim putem im se zahvalila na razumevanju.

Maja Vitman, gradska menadžerka Maja Vitman, gradska menadžerka Grad Pančevo

Aktuelni problemi, koji se odnose na održavanje puta na predviđenoj trasi, biće rešeni presvlačenjem kolovoza, jer dotrajali asfalt više je teško krpiti. Svakako centar grada zaslužuje, posle više decenija, da ima nov asfalt. Ono što smo predvideli ovim radovima je kompletna rehabilitacija dela ulice Dimitrija Tucovića, od raskrsnice sa ulicom Moše Pijade do Dositejeve ulice, uključujući ulice Generala Petra Aračića i Vojvode Petra Bojovića. Radove ćemo krenuti od ulice Moše Pijade i prva faza će se izvoditi do raskrsnice sa ulicom Braće Jovanovića. U toku radova biće kompletno zamenjene šahte koje su dotrajale i neizvodljivo je popravljati ih. Od ugradnje je prošlo na pojedinim mestima i više od 30 godina, u lošem su stanju i neophodna je zamena, kaže gradska menadžerka Maja Vitman.

Biće zamenjeno oko 30 šahti na čitavom delu trase, uradiće se nove slivničke veze i uraditi nivelacija kolovozne konstrukcije, kako se voda ne bi zadržavala. 

Moram napomenuti da smo u posao ovako zahtevne rehabilitacije kolovoza uključili Odeljenje za saobraćaj, Policijsku upravu grada, Sekretarijat za inspekcijske poslove, JP “Urbanizam”, JKP “Vodovod i kanalizacija”, JKP “Grejanje” i preduzeće “Pantransport”. U delu kolovozne konstrukcije u Ulici generala Petra Aračića, odnosno Vojvode Petra Bojovića izvešće se i radovi na ojačanju toplovodne mreže na mestima gde je ulegao asfalt. Čitavu ovu kolovoznu konstrukciju ćemo opremiti tako da bude pregledna, jasna i bez rupa na putu. Predviđeno je da se posao izvede u tri faze, u cilju omogućavanja saobraćaja, jer zbog radova na zameni šahti nemoguće je neizmenično propuštanje saobraćaja, kaže Vitman.

 

maja vitman raskrsnica

 

Radovi će početi u sredu, 4. avgusta. Prva faza bi trebalo da bude završena nakon 15 dana posle čega će se zatvoriti druga deonica, a odnosi se na raskrsnicu od ulica Braće Jovanovica do Vojvode Radomira Putnika. 

Treća faza radova je predviđena od 1. septembra, od početka Ulice vojvode Petra Bojovića do raskrsnice Dositejeve ulice i dr Žarka Fogoraša. Koristimo period godišnjih odmora kako bismo izveli radove na najfrekventnijem delu ulice u gradu, imajući u vidu i izmenjenu trasu autobuskih linija. Autobuske linije 2, 3, 22, 24 biće izmenjene sa redovnog režima i trase saobraćaja, odnosno građani u prvoj fazi radova neće moći da koriste dva stajališta, kod Zavoda za zapošljavanje i kod Gradske uprave. Što se tiče druge i treće faze radova, putem naših mesnih zajednica svi građani su blagovremeno obavešteni o promenjenom režimu saobraćaja preduzeća “Pantransport”, kako bi mogli na vreme da znaju koja autobuska stajališta mogu da koriste i kako ne bi imali nikakvih problema prilikom korišćenja usluga prevoza, zaključila je Maja Vitman, gradska menadžerka.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00