utorak, 29. jun 2021.  16:06h
Pročitano 2366 puta

Manifestacija „Dani Vajferta“ odložena za kraj avgusta

S obzirom da zbog aktuelne epidemiološke situacije Krizni štab nije ublažio mere i nije moguće organizovati velike gradske manifestacije otvorenog tipa, Turistička organizacija grada Pančeva odložila je manifestaciju „Dani Vajferta“ za kraj avgusta.

S manifestacije "Dani Vajferta" 2018. godine S manifestacije "Dani Vajferta" 2018. godine Pančevo MOJKraj/arhiva

Manifestacija „Dani Vajferta“ trebalo je da se održi od 1. do 5. jula na više lokacija u centru Pančeva. Prema važećim odlukama i preporukama Kriznog štaba trenutno je moguće organizovati manifestacije otvorenog tipa s najviše 500 posetilaca uz veoma stroge epidemiološke mere.

Gradonačelnik Aleksandar Stevanović kaže da je Grad Pančevo odgovorna lokalna samouprava koja brine o svim svojim građanima, o njihovom zdravlju, ali i o strogom poštovanju zakona i propisa Republike Srbije.

 

Aleksandaar Stevanović

 

Veoma nam je žao što smo bili prinuđeni da jednu ovako veliku i van Pančeva prepoznatljivu manifestaciju odložimo. Kao odgovorna lokalna samouprava ne želimo da na bilo koji način kršimo propise i preporučene epidemiološke mere, niti da ugrozimo bilo čije zdravlje. S obzirom da je u ovom trenutku nemoguće obezbediti poštovanje strogih epidemioloških mera propisanih od strane Kriznog štaba, niti kontrolisati broj posetilaca na manifestaciji, u dogovoru s Turističkom organizacijom grada Pančeva odlučili smo da je najbolje manifestaciju odložiti za dane kada bude odobreno organizovanje masovnih gradskih manifestacija. Voleli bismo i nadamo se da će zdravstvena situacija krajem avgusta biti mnogo povoljnija i da ćemo biti u prilici da manifestaciju „Dani Vajferta“ održimo onako kako je i predviđeno. Slava grada, Velika gospojina, je još jedna prilika kada želimo da našim sugrađanima priredimo raznovrstan i bogat kulturno-zabavni i muzički program, zbog čega se i sam nadam da će se epidemiološka situacija popraviti u dovoljnoj meri da Krizni štab odobri održavanje ovako velikih manifestacija kao što su „Dani Vajferta“, rekao je gradonačelnik Aleksandar Stevanović.

I Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije grada Pančeva kaže da je u dogovoru s Gradom Pančevom odlučeno da se manifestacija odloži za kraj avgusta. 

Ukoliko se epidemiološka situacija popravi, a Krizni štab ublaži mere, kako je bilo najavljivano za 21. jun, onda će biti izvodljivo da se „Dani Vajferta“ u potpunosti organizuju u vreme slave Grada, u danima oko Velike gospojine, 28. avgusta, rekao je Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije grada Pančeva.

I druge gradske manifestacije, kao na primer Karneval u Beloj Crkvi, odložile su svoje koncerte i druga muzička dešavanja, na kojima se očekuje broj posetilaca veći od 500.

 

Nikola Stoilkovic direktor TOP

 

Građani bi trebalo da razlikuju festivale zatvorenog tipa od gradskih manifestacija otvorenog tipa, jer su uslovi za njihovo organizovanje drugačiji. Festivali zatvorenog tipa dobili su uputstva kojih se moraju pridržavati, a između ostalog to je i da se karte prodaju samo građanima koji su vakcinisani ili onima koji budu negativni na PCR testu, kao i da obezbede punktove za testiranje. S obzirom da su „Dani Vajferta“ gradska manifestacija otvorenog tipa, gde je ulaz slobodan, ne možemo da imamo kontrolu ulaska i izlaska posetilaca, niti smo u mogućnosti da utvrdimo da li su posetioci vakcinisani ili da li imaju negativan PCR test. Iz tog razloga doneta je odluka da se manifestacija odloži za kraj avgusta, kada se nadamo da bi situacija mogla biti drugačija, a preporuke Kriznog štaba blaže, rekao je Nikola Stoilković.

U okviru manifestacije „Dani Vajferta“, kao jedan od pratećih događaja, bila je planirana i ulična trka. S obzirom da za sportska dešavanja važe drugačija pravila i da je moguće održavanje ulične trke, „Vajfertova trka“ koju organizuju Atletski klub „Panonija“ i Turistička organizacija grada Pančeva, biće održana kako je i planirano, 4. jula u 18 časova.

 

Vajfertova trka 001

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00