ponedeljak, 21. jun 2021.  14:15h
Pročitano 936 puta

Uručene nagrade maturantima srednjih škola

Grad Pančevo je i ove godine nastavio dugogodišnju tradiciju nagrađivanja najboljih maturanata srednjih škola. Iz budžeta grada izdvojena su sredstva u iznosu od oko 720.000 dinara za dobitnike diplome „Vuk Karadžić“ i pohvale „Učenik generacije“, odnosno 12.000 za pojedinačnu nagradu.

Grad Pančevo i ove godine nagradio je maturante srednjih škola - vukovce i učenike generacije Grad Pančevo i ove godine nagradio je maturante srednjih škola - vukovce i učenike generacije Pančevo MOJKraj

Od 60 nagrađenih maturanata - dobitnika diplome „Vuk Karadžić“, devetoro su i „Učenici generacije“. Za postignute rezultate na takmičenjima pohvalu „učenik generacije“ dobilo je 12 maturanata.

Nagrade je maturantima na današnjoj svečanosti uručila Dragana Kuprešanin, zamenica gradonačelnika Pančeva u prisustvu Tatjane Božić, članice Gradskog veća zadužene za obrazovanje. 

Zbog preporučenih mera Vlade Srbije u zaštiti od virusa korona i ove godine u sali nisu bili roditelji i nastavnici već samo nagrađeni maturanti.

 

20210621 122504 1

 

Dragana Kuprešanin, zamenica gradonačelnika Grada Pančeva pozdravila je okupljene vukovce i učenike generacije pančevačkih srednjih škola i čestitala im na postignutim rezultatima na završetku srednjoškolskog obrazovanja. 

Vi ste srednju školu završili sa najvećim mogućim uspehom na ponos svojih roditelja, profesora, ali i ponos svih nas. Vi ste ponos Grada Pančeva. Grad Pančevo će zajedno sa vama postati bogatiji za 60 stručnjaka iz raznih oblasti. Želimo da to svoje znanje i budući rad primenite ovde u svom gradu. Zato težimo ka tome da dovedemo nove kompanije, da se grad konstantno razvija i da te nove kompanije budu izazov za vas mlade stručnjake, da možete i lično ali i profesionalno da se ostvarite u svom gradu. Podrška lokalne samouprave ka vama se ne završava ovde. Mi ćemo i kroz programe i nagrade studentima biti i dalje vaša podrška i u obrazovanju i u stručnom usavršavanju i na dalje. I kroz nagrade studentima, a kasnije i kroz stručnu praksu. Čestitam vam na postignutim rezultatima, želim vam puno uspeha u budućem školovanju i radu i nadam se da ćemo se ponovo videti na dodeli nagrada za najbolje studente, rekla je Dragana Kuprešanin.

 

20210621 121803 1

 

Muzički program ovom prilikom izveli su učenici i nastavnici Muzičke škole Jovan Bandur“.

Grad je takođe ove godine, srednjim školama uplatio sredstva u ukupnom novčanom iznosu od oko 99.000 dinara za kupovinu poklon knjiga. Ove knjige su maturantima podeljene na završnim svečanostima u njihovim školama.

Od generacije od oko 1.200 maturanata srednjih škola koji su ove godine završili srednju školu u gradu Pančevu, njih 60 su stekli diplomu “Vuk Karadžić” ili pohvalu “Učenik generacije”, ili oba priznanja zajedno. 

 

20210621 124209 2

 

Dobitnici ovih vrednih priznanja su maturanti iz sledećih srednjih škola iz grada Pančeva:

1. Gimnazija “Uroš Predić” – 26 nagrađenih
2. Medicinska škola “Stevica Jovanović” – 2 nagrađenih
3. Ekonomsko -trgovinska škola “Paja Marganović” – 10 nagrađenih
4. Elektrotehnička škola “Nikola Tesla” – 6 nagrađenih
5. Tehnička škola “23. maj” – 3 nagrađenih
6. Mašinska škola “Pančevo” – 4 nagrađenih
7. Poljoprivredna škola “Josif Pančić” – 1 nagrađen
8. Muzička škola “Jovan Bandur” – 2 nagrađenih
9. Baletska škola „Dimitrije Parlić“ – 1 nagrađen
10. Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Mara Mandić“ – 3 nagrađen
11. Matematička gimnazija Beograd – 2 nagrađenih

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00