utorak, 8. jun 2021.  18:21h
Pročitano 1222 puta

Na "Danima Vajferta" nastupiće Bajaga, Nele Karajlić, Vlatko Stefanovski...

Tradicionalna gradska turističko-privredna manifestacija "Dani Vajferta" biće održana ove godine od 1. do 5. jula u Pančevu. Rešenjem Gradskog veća Grada Pančeva manifestacija i ove godine ima status gradske manifestacije.

Ovako je bilo na koncertu 2018. godine na Danima Vajferta Ovako je bilo na koncertu 2018. godine na Danima Vajferta N.S.

Direktor Turističke organizacije grada Pančeva Nikola Stoilković kaže da će se dugo iščekivana manifestacija održati ove godine uz bogat muzički program u večernjim satima i raznovrstan program u svih pet dana manifestacije.

Za posetioce manifestacije i naše sugrađane pripremamo mnogo iznenađenja, biće lepih koncerata, sportskih, kulturnih i obrazovnih dešavanja. Najveći broj učesnika biće iz Pančeva, ali ćemo pored lokalnih izvođača imati i zvučna imena. Između ostalog možemo da najavimo da će koncerte u Pančevu u okviru manifestacije „Dani Vajferta“ održati Bajaga i instruktori, Nele Karajlić sa svojim bendom, Vlatko Stefanovski, kao i drugi čija ćemo imena uskoro saopštiti, rekao je Nikola Stoilković.

Po prvi put biće organizovana i Ulična "Vajfertova" trka u Pančevu za sve kategorije. U saradnji sa AK "Panonija" biće održane ulične trke na 4km, 10 km, dečje trke na 100, 250, 500 i 800 metara i trka invalida i osoba sa poteškoćama u kretanju na 250 m.

Detaljan program ovogodišnje manifestacije "Dani Vajferta" je u pripremi. Uskoro će biti poznati i ostali detalji.

 

kraft pivare u 2019

 

Manifestacija “Dani Vajferta” i ove godine biće podeljena u nekoliko segmenata: turistički (ekskurzije srednjoškolaca, vožnje katamaranom „Panuka“ i promocija turističke “Vajfertove” rute), kulturno-umetnički (koncerti, radionice za decu i predavanja), zabavni (sportska i zabavna nadmetanja) i segment posvećen privrednicima (sajam starih zanata, sajam proizvođača kraft piva, sajam lokalne gastronomije…)

Tokom manifestacije staro gradsko jezgro i sam centar grada vraćaju se u period kada je Đorđe Vajfert živeo i pored bogatog kulturnog i zabavnog programa organizuju se Sajam piva, Sajam starih zanata i Sajam tradicionalnih jela.

 

2017 dani vajferta publika

 

"Dani Vajferta" je najveća manifestacija koju od 2015. godine organizuje Turistička organizacija grada Pančeva uz podršku Grada Pančeva.

Cilj manifestacije je da se u ambijentu starog gradskog jezgra, u neposrednoj blizini najstarije pivare u ovom delu Evrope, osnovane 1722. godine, toči vrhunsko zanatsko pivo, sluša najbolja muzika, pruže najfiniji ukusi hrane uz pivo i druži sa umetnicima i zanatlijama kroz mnogobrojne prateće događaje u dobroj atmosferi.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00