sreda, 2. jun 2021.  18:38h
Pročitano 208 puta

Sastankom u Pančevu završene posete Fonda "Evropski poslovi" lokalnim samoupravama

Današnjim susretom u Gradu Pančevu direktora Fonda "Evropski poslovi" Autonomne pokrajine Vojvodine Aleksandra Simurdića, sa gradonačelnikom Aleksandrom Stevanovićem, završene su inicijalne radne posete lokalnim samoupravama na području AP Vojvodine.

Zgrada Gradske uprave Pančevo Zgrada Gradske uprave Pančevo Pančevo MOJKraj

Posete su za cilj imale upoznavanje lokalnih administracija sa procesom mapiranja stanja i potencijala lokalnih samouprava, a koje će Fond u predstojećem periodu sprovesti za potrebe Pokrajinske vlade.

Uvažavajući postavljene prioritete za razvoj AP Vojvodine, izazove, ali i mogućnosti za jedinice lokalne samouprave u nastupajućem programskom periodu Evropske unije (2021-2027), Fond će nastojati da kroz postavljenih pet prioritetnih oblasti koje uključuju zelenu agendu, privredu sa poljoprivredom i akcentom na proizvodnji hrane, zdravstvo, kulturu i nauku i obrazovanje, formuliše lokalne i regionalne prioritete, razvije projektne predloge i na taj način doprinese ravnomernom razvoju Pokrajine.

 

evropski poslovi u pančevu foto evropski poslovi

 

Tokom susreta, definisane su ključne teme buduće zajedničke saradnje Fonda i Grada Pančeva, sa fokusom na poljoprivredu, ekologiju i revitalizaciju kulturnog nasleđa u službi privrednih i turističkih potencijala zajednice. 

U razgovoru, gradonačelnik Pančeva istakao je želju gradske administracije za aktivnije korišćenje mogućnosti koje u novom Višegodišnjem finansijskom okviru nude fondovi Evropske unije.

Autor:  Pančevo MOJKraj/Evropski poslovi
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00