četvrtak, 29. april 2021.  19:42h
Pročitano 244 puta

Građani i udruženje „Čepom do osmeha“ pomogli dečaku iz Pančeva

Mateja Guran, dvanaestogodišnji dečak iz OŠ “Sveti Sava” u Pančevu, koji je rođen sa optičkom neuropatijom, što mu onemogućava da vidi, raspoznaje samo svetlost i tamu, zahvaljujući građanima Pančeva, ali i građanima cele Srbije koji su vredno sakupljali čepove, dobio je tastaturu sa Brajevom azbukom Focus 40 Blue, koja će mu omogućiti upotrebu računara i pristup današnjoj tehnologiji. 

Mateji Guranu iz Pančeva uručeno je pomagalo kojim će imati pristup današnjoj tehnologiji Mateji Guranu iz Pančeva uručeno je pomagalo kojim će imati pristup današnjoj tehnologiji Čepom do osmeha

 

Tatjana Božić, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje, prisustvovala je danas zajedno sa Vanjom Petković, predsednicom udruženja „Čepom do osmeha”, Joland Korora, pomoćnicom pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku i Marijom Poljak, direktorkom OŠ „Sveti Sava“ u Pančevu, uručenju pomagala. 

Humanitarno-ekološka organizacija „Čepom do osmeha“ iz Novog Sada, bavi se sakupljanjem plastičnih čepova. Sredstva dobijena od reciklaže usmeravaju se na kupovinu pomagala deci i mladima sa invaliditetom. Ovo je 56. pomagalo od samog pokretanja akcije.

 

mateja guran pomagalo na brajevom pismu

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00