utorak, 27. april 2021.  23:18h
Pročitano 214 puta

Na sednici Skupštine grada jednoglasno usvojene važne odluke za Pančevce

Na današnjoj sednici Skupštine grada Pančeva odbornici su razmatrali tačke koje se tiču pitanja unapređenja životne sredine i izglasali tri predloga odluka o izradi plana detaljne regulacije za buduća postrojenja vetroparkova u Pančevu.

Važne odluke donete su na ovoj sednici lokalnog parlamenta Važne odluke donete su na ovoj sednici lokalnog parlamenta Pančevo MOJKraj

Odbornici su usvojili Predlog teksta Memoranduma o razumevanju između "Metito Utilities LTD" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Grada Pančeva u vezi sa razvojem i sprovođenjem Projekta postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda sa pripadajućom linijskom infrastrukturom u gradu Pančevu i odluke o usvajanju Projekta javno-privatnog partnerstva bez elemenata koncesije za finansiranje, izgradnju, upravljanje i održavanje objekata i postrojenja za tretman komunalnog otpada na teritoriji grada Pančeva.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović naglasio je da će pomenute odluke imati pozitivan efekat i dodatno uticati na podizanje kvaliteta životnog standarda svih građana. Takođe je naglasio da grad nastavlja sa aktivnostima i projektima koji se odnose na unapređenje životne sredine.

Usvojen je i predlog odluke o uspostavljanju saradnje sa gradom Donguanom iz Narodne Republike Kine, a koja će se, po dobijanju saglasnosti Vlade Republike Srbije uspostavljati u oblasti obrazovanja, privrede, kulture, sporta, turizma, nauke i drugim oblastima od zajedničkog interesa.

 

tigran kis na sednici skupstine grada

 

Obrazlažući ovu temu, predsednik Skupštine Tigran Kiš rekao je da će Pančevo uspostaviti saradnju sa Donguanom u oblastima privrede, obrazovanja, kulture, sporta, turizma, nauke i razvoja tehnologije, kao i u drugim oblastima od zajedničkog interesa. On je dodao da su Kinezi veoma zainteresovani za saradnju i da već imaju spremna četiri projekta za mlade i onlajn privredni seminar.

Skupština je prihvatila i odluku o donaciji "DOO Međunarodna korporacija za rasvetu BOS LAJTING GRUP" gradu Pančevu u vrednosti od 1.516.800,00 evra.

Odbornici Skupštine Grada Pančeva izglasali su tri plana detaljne regulacije kojima se omogućava početak gradnje tri vetroparka na teritoriji Grada Pančeva

Usvojen je i memorandum sa budućim stranim partnerom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u vezi izgradnje nedostajuće kanalizacione mreže i objekata za tretman otpadnih voda. 

Kako je gradonačelnik Stevanović istakao, lokalna samouprava izuzetno brine i vodi računa o zaštiti životne sredine, a da će zajednički posao sa investitorima iz Emirata rešiti višedecenijski problem sa nedostatkom kanalizacione mreže.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović je ocenio da je ovom sednicom lokalnog parlamenta dominirala tema “ekologije” i da će nove odluke omogućiti nova zapošljavanja i rešavanje višedecenijskog problema sa kanalizacionom mrežom.

Prema rečima gradonačelnika Pančeva Aleksandra Stevanovića, vetroparkovi, po završetku izgradnje, imaće 90 vetrogeneratora i 400 MW snage. On je dodao da će vetroparkovi biti po svetskim standardima. Nalaziće se na području između Dolova i Banatskog Novog Sela, zatim Banatskog Novog Sela i Kačareva, Kačareva i Pančeva i funkcionisaće kao celina.

U toku je zamena javne rasvete na teritoriji sa novom led tehnologijom. Govoreći o značaju ove investicije koja se sprovodi kroz javno privatno-partnerstvo, gradska menadžerka Maja Vitman rekla je da će zamena rasvete biti urađena svuda, i u naseljenim mestima, i u samom centru.

Skupština je usvojila izmene programa rada Turističke organizacije grada Pančeva, dala saglasnost za odluke NO Urbanizma, kao i na finansijski plan ovog javnog preduzeća.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00