četvrtak, 1. april 2021.  19:04h
Pročitano 368 puta

Počeo upis u vrtiće „Dečje radosti“ u Pančevu

Upis u vrtiće Predškolske ustanove „Dečja radost“ počeo je danas, 1. aprila. Upis se vrši elektronskim putem i trajaće do kraja aprila.

Vrtić "Slavuj" na Kotežu Vrtić "Slavuj" na Kotežu Pančevo MOJKraj

 

Tatjana Božić, članica Gradskog veća za obrazovanje podseća roditelje da je prvo potrebno da se uloguju ne eUpravu (https://euprava.gov.rs/) ili eVrtić (https://euprava.gov.rs/vrtic) i popune obrasce koji će im biti tamo ponuđeni. 

Za osetljive grupe gde roditelji nisu u mogućnosti da elektronskim putem popune te obrasce, uvek mogu da odu u prostorije „Dečje radosti“. Postoje zadužena lica koja će ih sačekati i pomoći im da popune te obrasce. Posle popunjavanja obrasca elektronskim putem, roditelji dobijaju delovodni broj i u skladu s tim delovodnim brojem dalje mogu da prate koje je na listi njihovo dete, kaže Tatjana Božić.

Ukoliko roditelji imaju neku dodatnu dokumentaciju mogu da je skeniraju i pošalju na mejl ustanove „Dečja radost“ (adresa: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.).

Detaljna objašnjenja oko neophodne dokumentacija i načina upisa roditelji mogu pročitati i na sajtu Dečje radosti (https://decjaradost.rs/)

Grad Pančevo ima 20 objekata u okviru ustanove „Dečja radost“ i u njemu može da boravi 2.715 dece. 

Znamo da postoji lista čekanja. Ne bežimo od tog problema. Pokušavamo da ga rešimo ili listu svedemo bar na neki minimum. U izradi je projekat za novi vrtić na Strelištu koji će moći da primi oko 250 dece. U izradi je i tehnička dokumentacija za adaptaciju prostora dela osnovne škole „Branko Radičević“ u Pančevu i tamo će moći da boravi oko 50 dece. Kao što vidite, radimo na tome da rešimo liste čekanja i trudićemo se da se liste čekanja bar svedu na minimum, izjavila je Tatjana Božić.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00