nedelja, 18. oktobar 2015.  20:07h
Pročitano 1310 puta

Učenje jezika uz humanistički pristup i u Pančevu

U našem gradu već nekoliko meseci postoji Centar za učenje jezika i prevođenje Studio Pčelica D u kojem se koristi humanistički pristup u nastavi, posebno u radu sa decom od 4 do 18 godina.

Studio Pčelica D je u Pančevu, u Ulici Moravska 14/5 Studio Pčelica D je u Pančevu, u Ulici Moravska 14/5

Centar za učenje jezika i prevođenje Studio Pčelica D iz Pančeva otvoren je sa željom da okuplja sve zainteresovane polaznike za učenje jezika i približi im nastavnu građu na jedan savremen i specifičan  način.

Ovaj jedinstven humanistički pristup u nastavi, pre svega u radu s decom rezultat je višegodišnjeg rada i iskustva nastavnice i direktorke ove škole, Cice Stanić. 

Ovakav pristup sam vremenom razvijala i primenjivala, imajući za rezultat uspešnu realizaciju nastavnog plana i programa za učenje jezika, i drugih aktivnosti vezanih za razvijanje veština komunikacije kao i lični razvoj polaznika, objašnjava Cica Stanić.

Osnovna aktivnost Studija Pčelica D jeste realizacija programa za učenje stranih jezika i jezika uopšte.

Ostale aktivnosti organizuju se radi ostvarivanja ciljeva u oblasti kulture, nauke i obrazovanja, zaštite životne sredine, humanističkog i humanitarnog rada kao i promocije i očuvanja srećne porodice.

Rad sa decom i omladinom

Posebno važan cilj Centra jeste pružanje pomoći učenicima da pre svega uspešno savladaju veštine svog maternjeg jezika pa zatim i stranog.  I da uspešnije vladaju školskim programom. 

U okviru razvijanja humanističkog pristupa u radu sa decom i omladinom na središnje mesto postavlja se dete (odnosno čovek) i posmatra, pre svega, kao emotivno biće, kaže Cica Stanić.

Kroz osmišljen obrazovni program radionica za decu i dodatne aktivnosti unutar i izvan centra, Studio Pčelica D daje veliku podršku i promoviše razvijanje osećaja kod dece za humanitarnim radom, kao i promociji zdravog života i što zdravije porodice.

Nastavnici Centra veruju da je boravak i aktivnost dece u prirodi najbolji uvod za promociju zdravog života i učenja razvijanja pozitivnog odnosa i ljubavi prema samom sebi, a zatim svojoj porodici i svojoj životnoj sredini. 

Na centralnom mestu je zdravo dete i njegovo vaspitanje da poštuje i neguje svoju sredinu, i bude srećno, kaže Cica Stanić.

Zato se tokom godine organizuju razne aktivnosti i akcije za boravak dece u prirodi, poput manifestacije Poštujmo prirodu-živimo zdravije na Obedskoj bari.   

Organizovane edukacije kao i neposredno učestvovanje građana a naročito dece i mladih na akcijama ove vrste izuzetno je važno, jer oni na ovakav način razvijaju veštine komunikacije i organizacije, i razvijaju svest o važnosti poštovanja i očuvanja prirode i čovekove najbliže okoline. 

Časovi stranih jezika i radionice organizuju se u prostorijama Centra za učenje jezika i prevođenje Studio Pčelica D u Ulici Moravska 14/5 u Pančevu.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(10 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00