petak, 5. februar 2021.  14:47h
Pročitano 524 puta

Poseta ustanovama socijalne zaštite na teritoriji grada Pančeva

Zamenica gradonačelnika Pančeva Dragana Kuprešanin i član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Milenko Čučković, posetili su ustanove socijalne zaštite na teritoriji grada Pančeva i razgovarali sa predstavnicima uprave.

U Domu Zbrinjavanje predstavnike grada dočekao je Miloš Đorđević, v.d. direktora ove ustanove U Domu Zbrinjavanje predstavnike grada dočekao je Miloš Đorđević, v.d. direktora ove ustanove Grad Pančevo

 

U pitanju su Dom „Zbrinjavanje“, „Srce u Jabuci“, Gerontološki centar, Dom za decu i omladinu „Spomenak“. 

Kako je zbog strogih preventivnih epidemioloških mera zabranjen ulazak, na kapiji su ih dočekali v.d. direktora Miloš Đorđević, v.d. direktora Marija Maslać, v.d. direktora Tanja Lukić i v.d. direktora Vladimir Stevanovski i ukratko predstavili trenutnu situaciju u ovim ustanovama.

 

dom srce u jabuci

 

Dom za lica sa oštećenim vidom „Zbrinjavanje“ u Pančevu je ustanova socijalne zaštite za zbrinjavanje slepih i slabovidih lica i jedina je te vrste u Srbiji. U Domu „Zbrinjavanje“ trenutno je smešteno 120 korisnika, dok je u Domu „Srce u Jabuci“ smešteno 178 korisnika, za koje je otpočela vakcinacija u saradnji sa Domom zdravlja Pančevo. Prva grupa korisnika je već primila vakcinu, a u narednim danima se nastavlja imunizacija i za sve ostale. 

 

gerontoloski centar

 

Situacija je i u Gerontološkom centru stabilna po pitanju pandemije. Takođe se počelo sa vakcinacijom. Korisnici u Gerontološkom centru, koji nakon prve imunizacije i vakcine prime drugu dozu i revakcinišu se, nakon sedam dana može im se dozvoliti poseta u strogo kontrolisanim uslovima. One će se instrukcijama unutar ustanove prilagoditi i omogućiti pre svega bezbednost uz sprovođenje svih protiv pandemijskih mera u smislu dezinfekcije prostora i obezbeđivanja zaštitne opreme i za korisnike i za njihove srodnike koji dođu da ih vide u određenom vremenskom trajanju. U Gerontološkom centru je trenutno smešteno 175 korisnika. 

U Domu za decu i omladinu „Spomenak“ je situacija pod kontrolom. Još se nije otpočelo sa procesom vakcinacije. Ovde je trenutno smešteno 22 korisnika i 1 korisnik u prihvatilištu.

 

dom spomenak

 

Sve epidemiološke mere se strogo poštuju, a ustanove imaju sva neophodna dezinfekciona sredstva i opremu.

Čelnici Grada Pančeva napomenuli su da Grad stoji na raspolaganju za svaku eventualnu pomoć, kao i uvek do sada, a naročito u uslovima pandemije kada najviše moramo da brinemo o najosetljivijim i najranjivijim građanima.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00