ponedeljak, 11. januar 2021.  15:27h
Pročitano 460 puta

Sneg u Pančevu dočekan spremno, svi putevi su prohodni

Javno preduzeće “Urbanizam” iz Pančeva u čijoj nadležnosti je i Zimska služba, prvi sneg dočekalo je spremno. Svi putevi u gradu i naseljenim mestima su prohodni, a čiste se i ulice od snega.

Putevi u Pančevu su prohodni Putevi u Pančevu su prohodni M.M.

Slave Bojadžievski, direktor JP „Urbanizam“ kaže da su svi putevi na teritoriji grada prohodni, a ekipe Zimske službe su trenutno u drugom stepenu pripravnosti, što je dovoljno da se održi prohodnost puteva po ovakvim vremenskim uslovima.

U toku jučerašnjeg dana smo podigli stepen pripravnosti sa prvog na drugi zbog najavljenih snežnih padavina, koje su se u međuvremenu i desile. Jutros do šest sati imali smo sedam ekipa na terenu. Četiri su čistile puteve ka naseljenim mestima i ulice prvog prioriteta u naseljenim mestima. Tri ekipe čistile su puteve i ulice prvog prioriteta u samom Pančevu. Ulice prvog prioriteta su one kojima saobraća javni autobuski prevoz i u kojima se nalaze objekti javne namene kao što su vrtići, ambulante, objasnio je Slave Bojadžievski.

On dodaje da će se, ukoliko u naredna 24 sata ne bude ozbiljnijih padavina, preći na čišćenje ulica drugog prioriteta. 

Ukoliko bude potrebe povećaćemo stepen pripravnosti i broj ekipa koje su na terenu. To će prvenstveno zavisiti od meteoroloških uslova. Imamo dovoljno mašina i ljudi i ne očekujemo nikakve probleme u nastavku zime, rekao je Bojadžievski.

Javno preduzeće “Urbanizam” apeluje na vozače da ne pretiču kamione koji imaju opremu za čišćenje puteva i da se, prilikom čišćenja manjih ulica, pešaci sklone, kako bi radnici “Urbanizma” u što kraćem roku obavili svoj posao.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00