petak, 18. decembar 2020.  20:44h
Pročitano 487 puta

Učenici škole “Bratstvo Jedinstvo” u projektu Narodnog muzeja Beograda

Učenici OŠ ,,Bratstvo Jedinstvo" iz Pančeva učestvovali su u projektu Narodnog muzeja iz Beograda ,,Muzej iz školske klupe".  

Učenici OŠ "Bratstvo Jedinstvo" uživali su u virtuelnim turama po muzejima Učenici OŠ "Bratstvo Jedinstvo" uživali su u virtuelnim turama po muzejima print skrin

U saradnji sa “Muzejom Vuka i Dositeja” učenici osmog razreda imali su prilike 16. decembra da uživaju u virtuelnoj turi koju je za njih pripremio kustos Miodrag Tomić. Učenici su mogli da posmatraju muzejske eksponate i čuju zanimljivosti iz života ova naša dva velikana. 

Radionicu koja je organizovana 17. decembra za učenike sedmog razreda pod nazivom ,,Biseri srpskog slikarsta 19. veka" vodila je Ivana Janković, kustos Narodnog muzeja u Beogradu. Učenici su se upoznali sa znamenitim srpskim slikarima, pravcima u umetnosti i čuli zanimljive informacije o istorijatu Narodnog muzeja u Beogradu. 

Obrazovne aktivnosti uspešno su ostvarene uz podršku nastavnika srpskog jezika Ane Kajlovic i pedagoga Bojane Kontić. Ovakvim  načinom rada učenici se motivišu da čuvaju kulturno nasleđe, ali se i razvija svest da jednog dana i oni mogu biti stvaraoci istog.

Autor:  Pančevo MOJKraj/A.K.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00