petak, 23. oktobar 2020.  13:09h
Pročitano 1304 puta

Završen deo radova na uređenju centralnog gradskog jezgra i parka

Deo platoa i parka pored Gradske uprave u Pančevu dobio je novi izgled. Završena je prva faza radova uređenja centra Pančeva na potezu od Gradske uprave do kraja Njegoševe ulice.

Novi izgled dela Gradskog parka pored Gradske uprave Pančevo Novi izgled dela Gradskog parka pored Gradske uprave Pančevo Grad Pančevo

Zamenjena je podzemna instalacija, uređena su parking mesta, proširena šetališna zona, zamenjena je ulična rasveta, rekonstruisan parkovski mobilijar, izvršeno dodatno ozelenjavanje...

Maja Vitman, gradska menadžerka kaže da se vodilo računa da se objedine sve potrebe i svi zahtevi u vezi instalacija.

Rešili smo niz problema koji se odnose na havarije vodovodne mreže. Rekonstruisali smo fekalnu i atmosfersku kanalizaciju, rekla je Maja Vitman.

U ovom delu Gradskog parka posađeno je 20 novih stabala drveća, ukrasno žbunje i cveće. Za tu namenu ugrađena su i dva nova hidranta iz kojih će se vodom snabdevati prskalice za dodatno zalivanje zelenih površina.

 

maja vitman o upravo uredjenom prostoru pored Gradske uprave

 

Ona je dodala da se renovirani trg ne razlikuje od trgova evropskih i svetskih metropola i da očekuje i da vlasnici objekata u toj zoni urede svoje fasade.

Nakon skoro 40 godina kako ništa u ovom delu parka nije rađeno, mi smo sada uradili. Oživljavamo centar grada. S obzirom da je ovaj deo grada namenjen za sve važnije manifestacije, da je mesto druženja i izlazaka planiramo da sa školama, klubovima i udruženjima ovde organizujemo razne aktivnosti kada se za to steknu uslovi, rekla je Maja Vitman.

Ostalo je još da se završe radovi u Njegoševoj ulici. Ukoliko vremenski uslovi to dozvole, radovi će biti završeni do kraja godine. Nakon toga ceo ovaj prostor površine 6.000 kvadratnih metara imaće moderniji i lepši izgled.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00