ponedeljak, 10. avgust 2020.  11:20h
Pročitano 582 puta

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Pančevu u sredu, 12. avgusta

S obzirom da su zalihe krvi manje što je karakteristično za letnje mesece, ali ovoga puta i zbog aktuelne epidemiološke situacije i mera koje se sprovode, dodatno je važno o tome informisati javnost i apelovati na humanost.

Akcija će biti održana u sredu od 9 do 12 sati u Pančevu Akcija će biti održana u sredu od 9 do 12 sati u Pančevu Pančevo MOJKraj/arhiva

U sredu, 12. avgusta obeležava se Međunarodni dan mladih te tom prilikom volonterke i volonteri Crvenog krsta Pančevo pozivaju mlade sugrađanke i sugrađane da taj dan zajedno obeleže davanjem krvi. 

Redovna Gradska akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana u u sredu od 9 do 12 časova u prostorijama Crvenog krsta Pančevo, u ulici Žarka Zrenjanina broj 15.

Kako su mladi ljudi pre svega zdrave osobe pune entuzijazma, inovativnih ideja, spremni na izazove, šire pozitivan duh, molimo ih da ovoga leta  sa svojim prijateljima pomognu da se obezbede potrebne količine krvi. Iako je vreme odmora i letovanja, ne sme se zaboraviti da u bolnicama medicinsko osoblje ulaže sva svoja znanja i napore u lečenje, ali bez pružene ruke dobrovoljnih davaoca krvi nekome će lek nedostajati, kaže Milica Todorović, sekretarka Crvenog krsta Pančevo.

Ništa nije važnije od zdravlja i života, činom davanja krvi spasavaju se mnogi životi, te iz Crvenog krsta Pančevo apeluju na mlade ljude da ovo leto upamte po tome što će učiniti  najvažniju stvar u nečijem životu, time što će dati deo sebe za nečije buduće vreme, jer će prvi put dati krv i pridružiti se porodici najhumanijih i najskromnijih ljudi, dobrovoljnih davalaca krvi. 

Da podsetimo da svega 3% stanovništa su osobe koje tokom svoga života desetine i desetine puta daju krv za 97% nas kojima će jednog momenta u životu ona biti neophodna.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00