nedelja, 4. oktobar 2015.  08:25h
Pročitano 2147 puta

Raspisan Likovni konkurs za osnovce s teritorije Pančeva

I ove godine Rotari klub “Mihajlo Pupin” raspisao je likovni konkurs za učenike osnovnih škola sa teritorije Pančeva u okviru Humanitarne akcije “Čestitke za srećnije detinjstvo”.

Ovako je bilo prošle godine na dodeli nagrada Ovako je bilo prošle godine na dodeli nagrada RK Mihajlo Pupin

Konkurs je otvoren 1. oktobra, a na njemu mogu učestvovati svi učenici osnovnih škola sa područja grada Pančeva i naseljenih mesta. 

Rad mora biti originalno i samostalno rešenje učenika. Svaki učenik može da pošalje ili preda po jedan rad u bilo kojoj likovnoj tehnici. Tema je slobodna i prepuštena dečijoj kreativnosti. 

Prispele radove će pregledati stručni žiri, odabrati najbolje i dodeliti nagrade za prvo, drugo i treće mesto za uzraste od 1 do 4. razreda i od 5 do 8. razreda osnovne škole, kao i jednu specijalnu nagradu za likovnog pedagoga čija deca imaju najviše radova u užem izboru.

Radove za konkurs, deca će predavati svojim nastavnicima Likovne kulture od 1. do 21. oktobra. Škole će prikupljene radove dostaviti Rotari klubu, nakon čega će stručni žiri pregledati i odabrati najbolje do 31. oktobra. 

Pedeset radova iz užeg izbora biće upotrebljeni kao motivi za novogodišnje čestitke i druge promo artikle i biće predstavljeni na izložbi koja će biti održana početkom decembra. 

Otvaranje izložbe biće propraćeno dodelom nagrada za autore najboljih radova. 

Akcija „Čestitke za srećnije detinjstvo“ je jedna od najstarijih akcija Rotari kluba “Mihajlo Pupin” i do sada je imala mnogo uspeha. Hiljade humanitarnih čestitki su pomogle da se uz pomoć sponzora obezbede značajna sredstva za razne projekte pomoći deci ovog grada. Prvi korisnici pomoći su bili škola „Mara Mandić“ i dom za decu „Spomenak“, a od prošle godine u akciju su uključene sve osnovne škole sa teritorije grada.

Na poleđini svakog rada moraju biti ispisani čitko, štampanim slovima, sledeći podaci:

– ime i prezime učenika
– naziv škole
– mesto i poštanski broj
– ime i prezime likovnog pedagoga
– kontakt telefon

Radove od učenika prikupljaju njihovi nastavnici i oni ih dostavljaju Rotari klubu u čijoj će organizaciji raditi stručni žiri koji će odabrati najbolje radove.

Prošle godine u foajeu Kulturnog centra bilo je izloženo 50 najboljih dečijih radova, a na svečanom otvaranju izložbe svi autori su dobili diploma i prigodne poklon pakete. 

Šest najboljih (po tri iz mlađe i starije grupe) dobili su vredne nagrade – tablet računare. 

U toku akcije prikupljena su značajna sredstva, najviše kroz prodaju novogodišnjih čestitki. Najveći deo tih sredstava je utrošen za akciju opremanja Dečijeg odeljenja gradske bolnice. U sklopu ove akcije, članovi kluba RK Pančevo Mihajlo Pupin su okrečili deo fasade, očistili oluke, obnovili rasvetu, sanirali telefonske instalacije, i zamenili SVE dotrajale dušeke na odeljenju. Veći deo novca utrošenog na ovu akciju potiče od novogodišnjih čestitki, tako da su zapravo deca Pančeva finansirala ovaj projekat.

U Rotari klubu se nadaju da će i ove godine, uz podršku i pomoć dobrih ljudi i sponzora, uspeti da ostvare bar iste rezultate kao prošle godine. Ipak, kažu da je najvažnije da najmlađim sugrađanima pruže dobar primer, da im pokažu da se kreativnost, rad i trud – uvek isplate.

Više informacija o samom konkursu i dosadašnjim akcijama Rotari kluba Pančevo-Mihajlo Pupin možete pročitati na sajtu www.rotarypapupin.org

Radovi koji uđu u uži izbor biće izloženi u okviru izložbe posvećene ovom likovnom konkursu i humanitarnoj akciji početkom decembra 2015.

Svi učesnici konkursa su saglasni da Rotari klub Pančevo-Mihajlo Pupin može umnožavati i distribuirati čestitke izrađene od motiva sa radova učesnika konkursa radi prikupljanja sredstava za realizaciju humanitarnih akcija, bez naknadne saglasnoti i prava na naknadu. Odluku o nameni korišćenja prikupljenih sredstava od prodaje novogodišnjih čestitki doneće Uprava Rotari kluba Pančevo - Mihajlo Pupin do kraja godine.

Radovi koje učesnici pošalju na konkurs se ne vraćaju, i ostaju u zbirci Rotari kluba Pančevo-Mihajlo Pupin, i mogu poslužiti za naknadne izložbe i humanitarne akcije.

Predsednik kluba: Miodrag Ristić, 063.82 86 228
Sekretar kluba: Daliborka Bojković Breti, 069.300 60 72

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00