nedelja, 19. april 2020.  19:00h
Pročitano 1172 puta

Uskršnji paketi dežurnim zdravstvenim radnicima

Gradski štab za vanredne situacije grada Pančeva u saradnji sa udruženjima žena sa svoje teritorije pripremio je pakete sa namirnicama i uskršnjim jajima koje su poklonili zaposlenima u Opštoj bolnici Pančevo, Zavodu za javno zdravlje Pančeva i u novoj Ambulanti za respiratorne infekcije (Covid ambulanta) u Zmaj Jovinoj ulici broj 10. 

I dežurnima u Zavodu za javno zdravlje uručeni su uskršnji pokloni I dežurnima u Zavodu za javno zdravlje uručeni su uskršnji pokloni S.M.

Pakete su im uručili Saša Pavlov, gradonačelnik i komandant Štaba, Aleksandar Stevanović, zamenik komandanta Štaba i članovi Gradskog štaba za vanredne situacije.

 

IMG 47aa70df16084c770a045ce25785a542 V

 

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije danas je sa saradnicima obišao zdravstvene radnike u zdravstvenim ustanovama u Pančevu.

Našem pozivu odazvalo se 11 pančevačkih udruženja žena čije članice su odlučile da ofarbaju uskršnja jaja i pripreme poslastice za naše najhrabrije, odnosno za naše medicinske radnike u kovid bolnici. Zahvaljujem im se na humanosti i ovo nije prvi put da one tako pomažu, rekao je Saša Pavlov.

 

Dr Sladjana Kovacevic Opsta bolnica Pancevo

 

Dr Slađana Kovačević, urolog i PR Opšte bolnice Pančevo zahvalila se na poklonima ističući da je to jako značajno za sve zdravstvene radnike koji danas rade i koji nisu sa svojim porodicama, ali su tu da brinu o bolesnima. 

Želim da poručim i svoj rodbini obolelih koji leže u našoj bolnici da ne brinu. Svega ima. I ova donacija nam je značajna. Brinemo maksimalno dvadeset i četiri sata o pacijentima. Želim da se zahvalim i svim našim nemedicinskim radnicima, a to su transporteri, kuvarice, spremačice. Jako je bitna ta logistika koja sa nama medicinskim radnicima daje jedan uspešan rezultat, izjavila je dr Kovačević.

 

IMG aadd2e501abef823453ba471e645a18c V

 

Dr Ljiljana Lazić, v.d. direktora Zavoda za javno zdravlje Pančevo se takođe zahvalila Gradskom štabu za vanredne situacije Grada Pančeva i svim ženama koje su dale svoj doprinos i donele uskršnje poklone. 

Mi, kao što vidite, radimo i danas, jer Zavod za javno zdravlje prati epidemiološku situaciju na teritoriji celog južnobanatskog okruga, u svih 8 opština, i u našim domovima zdravlja i u našim bolnicama, rekla je dr Lazić.

 

Sasa Pavlov i Aleksandar Stevanovic u obilasku Covid ambulante

 

Aleksandar Stevanović, zamenik komandanta štaba za vanredne situacije u Pančevu kaže da je ovo samo mali gest iz udruženja žena sa cele teritorije grada Pančeva. 

Mi nastavljamo sa akcijama, pored obroka solidarnosti, pokrenuli smo i akciju doručka solidarnosti koji nosimo na adrese porodica koje imaju više članova domaćinstva. To ćemo raditi sve dok traje vanredno stanje, rekao  je Aleksandar Stevanović, zamenik komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije.

 

IMG 49b80d64769992827387505f7843559b V

 

Pančevo je još jednom pokazalo da je ozbiljan i veliki grad koji u najtežim trenucima misli na sve. Udruženja žena i Štab za vanredne situacije Grada Pančeva ovim gestom vraćaju nadu u humanost i svedoče o tome da bez obzira na sve život uvek ide napred, a niko ne ostaje zaboravljen.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00