četvrtak, 12. decembar 2019.  18:00h
Pročitano 2675 puta

Tribina "Zlata vredni: istoričari i njihovi heroji"

Udruženje „Pansej“ iz Pančeva, zajedno sa Regionalnim centrom za talente „Mihajlo Pupin“, Pančevo organizovaće tribinu pod nazivom "Zlata vredni: istoričari i njihovi heroji". 

Tribina će početi u 18 sati Tribina će početi u 18 sati plakat

Tribina će se održati u četvrtak, 12. decembra u Svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo od 18 časova. 

Tribina se organizuje, između ostalog, da bi podsetili javnost na značaj istoričara i njihovog rada. 

Na tribini će govoriti četiri istoričarke i jedan istoričar koji su se istakli u svom radu: doc. dr Ivana Spasović (istoričarka u Arhivu SANU), Milica Pejčinović, master istoričarka, diplomirana istoričarka Tamara Kosijer (profesorka istorije u Gimnaziji „Uroš Predić“, Pančevo), diplomirana istoričarka Jovana Perišić i diplomirani istoričar Nikola Koneski (predavač i mentor u Regionalnom centru za talente „Mihajlo Pupin“, Pančevo). 

Oni će govoriti o svojim herojima, odnosno o ličnostima koje su na određeni način vezane za Pančevo a kojima su se oni bavili u svojim istraživanjima, u svojim radovima. Neki od njihovih „heroja“ kojima će biti posvećena posebna pažnja su: Marija Vučetić Prita, Svetislav Kasapinović, Isidora Sekulić, Vladimir Aleksić, Marija Jovanović, Mihovil Tomandl, Jelena Šopović, Mita Topalović, Đorđe Vajfert, Dragomir Krančević, braća Jovanović, Svetozar Ivačković, Laza Kostić, Mita Petrović, Uroš Predić, Olga Smederevac, Olga Petrov...

  • Datum:  četvrtak, 12. decembar 2019.
  • Vreme:  18:00 
  • Mesto:  Narodni muzej Pančevo 
Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00