subota, 19. septembar 2015.  20:00h
Pročitano 5168 puta

Pančevački pank bend “Raskid 13” sviraće na Zidiću

Novoosnovani pank bend „Raskid 13” iz Pančeva krenuo je u promociju svog prvog samoizdatog mini albuma "Mi imamo bend" koji će biti predstavljen publici svirkama širom Srbije i regiona.

Pančevački pank bend “Raskid 13” sviraće na Zidiću u Beogradu, 19. septembra od 20 sati Pančevački pank bend “Raskid 13” sviraće na Zidiću u Beogradu, 19. septembra od 20 sati Ana Danilović

U okviru promocije održaće i besplatni koncert na Zidiću ispred Doma omladine u Beogradu, u subotu, 19. septembra u 20 sati.

Ovaj bend čine iskusni muzičari koji su već poznati domaćoj muzičkoj sceni: Slavko Goatmare, Boba Bugarin, Miroslav Joe Ivanović, Đole Živkov, Dule Svirčev, tako da se od benda očekuje novi, energični i šaljiv pristup panku. I sve to, naravno, od muzičara koji iza sebe imaju veliki broj koncerata i svirki. 

Okupljeni pod imenom “Raskid13” postoje 5 meseci i za to vreme imali su koncerte po raznim gradovima kao što su Požarevac, Pančevo, Beograd, Novi Sad, Smederevka Palanka i drugi, gde su naišli na pozitivne kritike i reakciju publike. 

Muzika “Raskida13” može se svrstati u melodičan pop-pank, dok su tekstovi satirični, imaju notu humora i uglavnom govore o pivu, ljubavi i ljubavi i pivu u različitim varijantama. Za sada su izdali mini album "Mi imamo bend" na kome se nalazi sedam numera. Album je sniman u Pandemonium studiju, koji se nalazi u okviru Doma omladine Pančevo, a celokupno snimanje, produkciju i mastering su radili članovi benda. 

Učešćem na Converse Rubber Tracks takmičenju, od više od stotinu prijavljenih izvođača, prolaze prvi krug takmičenja glasovima publike i zauzimaju šesto mesto. U budućem periodu planiraju da na svakih mesec i po do dva, izdaju po singl koji će biti propraćen spotom ili lyric videom. 

Zalaganje grupe Raskid 13 su, između ostalih podržali i poznati muzičari i ljudi sa naše scene. Tako je Zlatko Bardun iz grupe Atheist rap izjavio da je Slavko Kozomora sa Goatmare & The Hellspades podigao sam sebi lestvicu jako visoko, a sa novim bendom ima kapacitet da je nadmaši i da će ova nova petorka na pank sceni biti pravo osveženje u regionu u 2015. godini. Miki Radojević iz (Six Pack / Čovek bez sluha) je povodom osnivanja novog pank benda rekao da je Raskid 13 jedino pravo osveženje na ovoj jadnoj sceni, koje je strpljivo čekao i potajno mu se nadao, dodavši da su energija, melodija i čitav paket muzičkih začina ono što ovaj bend krasi i činiga svetlom na kraju tunela kada pričamo o muzici u Srbiji.

 

  • Datum:  subota, 19. septembar 2015.
  • Vreme:  20:00 
  • Mesto:  Plato Milana Mladenovića, Dom omladine, Beograd 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00