četvrtak, 22. novembar 2018.  20:00h
Pročitano 3765 puta

Vuk Vučković izlagaće u galeriji „X vitamin“ u Beogradu

Samostalna izložba Vuka Vučkovića pod nazivom „Vuk Vučković - Solo Show“ biće otvorena 22. novembra s početkom od 20 časova u galeriji "X Vitamin" na Studentskom trgu 11, u Beogradu.  

Vuk Vučković Vuk Vučković Privatna arhiva

Vuk je publici poznat po seriji slika “Uzbudljivi gradovi” na kojima veoma detaljno predstavlja panorame gradova, ističući objekte koje ih čine jedinstvenim i prepoznatljivim. Nakon Beograda, Njujorka, Novog Sada, Čikaga i Londona, seriji se priključila slika Beča, na kojoj je umetnik radio tokom 2018. godine, a ona će premijerno biti predstavljena na ovoj izložbi.

Izložba „Vuk Vučković - Solo Show“ će predstavljati svojevrstan dijalog radova pomenute serije i jednog do sada neizlaganog opusa. Reč je o apstraktnim slikama pod nazivom "Kosmički predeli".

Kosmičke predele autor je stvorio tokom svog misaonog opuštanja i podsvesne igre. Oni su konstantan deo njegovog umetničkog procesa i predstavljaju eksperiment upotrebe boja i slikarskih tehnika. Odsustvo detalja i forme posmatrača stavlja u poziciju da delo doživi otvorenog uma i prida mu značenje po sopstvenom senzibilitetu.

Vuk je na seriji slika "Kosmički predeli" radio još od 2010. godine i ona obuhvata više od 40 radova. Na izložbi će biti predstavljene slike nastale u toku 2018. godine, paralelno sa slikom Beča.

Osim trenutka u kome nastaju, ove dve serije povezuje umetnikovo ubeđenje u moć boje da utiče na čovekovo unutrašnje stanje duha i njegova želja da približi svoju likovnu poruku ispunjenu koloritom koji nedostaje svakodnevnici.

Inače, ovo je 20. samostalna izložba Vuka Vučkovića, a „Solo Show“ u galeriji „X Vitamin“ trajaće do 13. decembra.   

 

Kosmički predeo privatna arhiva Vuk Vuckovic

 

O umetniku

Vuk Vučković je rođen 1986. u Pančevu, diplomirao je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2010. godine, gde je iste godine upisao doktorske umetničke studije slikarstva. 2015. godine sa suprugom Ivom Vučković Lujanski je osnovao umetnički studio Wolf Art.

Redovnu izlagačku aktivnost Vučković ima od 2007. godine, i do sada je izlagao na 19 samostalnih i više od 110 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja za svoje stvaralaštvo. Njegovi radovi se nalaze u više kolekcija, zbirki i javnih prostora. Dosadašnji postignuti rezultati Vuka Vučkovića ubrajaju u najuspešnije mlade umetnike u Srbiji. 

Više o Vuku i njegovom radu možete saznati na njegovom sajtu www.vukvuckovic.com 

  • Datum:  četvrtak, 22. novembar 2018.
  • Vreme:  20:00 
  • Mesto:  Galerija X vitamin, Studentski trg 11, Beograd 
Autor:  PR saopštenje
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00