utorak, 23. oktobar 2018.  09:00h
Pročitano 3513 puta

Obuka za domare o energetskoj efikasnosti

Po uzoru na iskustva iz Nemačke i drugih razvijenih zapadno-evropskih zemalja Privredna komora Srbije, uz podršku GIZ-a, razvila je program obuke domara u školama i vrtićima na temu energetske efikasnosti. 

Detalj s jedne od ranijih obuka domara Detalj s jedne od ranijih obuka domara GIZ

Prva u nizu obuka biće organizovana u Pančevu u utorak, 23. oktobra u prostorijama Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga u Pančevu, Ul. Zmaj Jove Jovanovića 1a, sa početkom u 9 časova.

Na otvaranju radionice, prisutnima će se obratiti direkor Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga Pančevo, energetski menadžer Pančeva i predstavnik nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ – koja finansira ovaj ciklus obuke.

Domari pančevačkih škola i vrtića biće upoznati sa osnovnim principima racionalne upotrebe energije u cilju uštede, boljeg kvaliteta uslova boravka u ovim objektima, koji su pre svega namenjeni deci, i menjanja svesti o važnosti zaštite životne sredine.

Treneri će obraditi teme energetskih svojstava objekata i energetske efikasnosti, racionalne upotrebe energije, mogućnosti ušteda na jednostavan način, uslova boravišnog komfora u zatvorenim prostorijama, a pored toga će i praktično prikazati rad na mernim instrumentima i sugerisati upotrebu dnevnika potrošnje energije, koje bi domari trebali da vode.

Osim do sada održana dva ciklusa obuka koje je Privredna komora Srbije organizovala krajem juna i tokom septembra, ovu i još jednu seriju treninga na pet lokacija širom Srbije finansira Projekat srpsko-nemačke razvojne saradnje DKTI „Energetska efikasnost u javnim zgradama“, koji realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju - GIZ.

Treninzima, osim polaznika i predavača, prisustvuju i predstavnici lokalnih samouprava i energetski menadžeri na lokalu, koji će tom prilikom govoriti o značaju Projekta kao podrške u uvođenju sistema energetskog menadžmenta u Srbiji.

  • Datum:  utorak, 23. oktobar 2018.
  • Vreme:  09:00 
  • Mesto:  Komora Pančevo, Zmaj Jovina 1a 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00