četvrtak, 25. oktobar 2018.  11:00h
Pročitano 3361 puta

Program Ministarstva privrede i Fonda za razvoj Republike Srbije u saradnji sa Razvojnom agencijom Južnog Banata

Privredna komora Srbije - Regionalna privredna komora Južnobanatskog Upravnog okruga i Regionalna razvojna agencija Južni Banat organizovaće prezentaciju „Program Ministarstva privrede i Fonda za razvoj Republike Srbije“.

Komora Pančevo Komora Pančevo Pančevo.MOJKraj.rs

Prezentacija će biti održana u četvrtak, 25. oktobra sa početkom u 11 časova u sali PKS-RPK Pančevo, Zmaj Jovina 1a, Velika sala na 1. spratu.

Pravo da se prijave na Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava i pravo da podnesu zahtev za kredit kod Fonda, imaju preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća i zadruge koji su registrovani u Agenciji za privredne registre najkasnije do 31.12.2015. godine, a koji dostave zvanične finansijske izveštaje za prethodne dve godine u kojima nije iskazan neto gubitak i koji ispunjavaju uslove iz Programa. 

Uslov koji se odnosi na dostavlјanje finansijskih izveštaja, ne primenjuje se na preduzetnike koji nemaju obavezu dostavlјanja tih izveštaja (preduzetnici koji vode prosto knjigovodstvo i preduzetnici koji paušalno plaćaju porez).

Sredstva se odobravaju za: 

- kupovinu, izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju ili sanaciju poslovnog ili proizvodnog prostora, 
- kupovinu opreme (nove ili polovne), 
- trajna obrtna sredstva i 
- nabavku softvera i drugih nematerijalnih ulaganja.

Finansijska podrška je u vidu bespovratne pomoci od 20% investicionog ulaganja i 80% iz kredita Fonda za razvoj RS (kamatna stopa 1,5%-3% - u zavisnosti od sredstva obezbeđenja). Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31.12.2018. godine.

  • Datum:  četvrtak, 25. oktobar 2018.
  • Vreme:  11:00 
  • Mesto:  Komora Pančevo, Zmaj Jovina 1a 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00