ponedeljak, 8. oktobar 2018.  19:30h
Pročitano 4113 puta

Severna Koreja – putovanje po zemlji Kim Džong Una

Putopisno predavanje o Severnoj Koreji i promocija knjige „Severna Koreja – putovanje po zemlji Kim Džong Una“ biće održani u ponedeljak, 8. oktobra u 19.30 sati u Gradskoj biblioteci u Pančevu.

Snežana Radojčić sedam godina putuje biciklom oko sveta Snežana Radojčić sedam godina putuje biciklom oko sveta promo

Nakon sedam godina putovanja biciklom oko sveta, Snežana Radojičić je posetila i Severnu Koreju. Vozila je bicikl ulicama Pjongjanga na kojima je ovaj dvotočkaš i dalje osnovno prevozno sredstvo, prešla Masik prevoj, posetivši najveći koreanski ski-centar, obišla internacionalni dečiji kamp u Songdowon-u, šetala po dokovima Wonsan-a, zašla u unutrašnojst zemlje do Chonnae provincije i videla Ulim vodopade, posetila antički kraljevski mauzolej u Kaesongu, gde se nalazi grobnica kralja Wagonga, začetnika dinastije Koryo, popela se na vidikovac na brdu Chanamsan, obišla istorijski muzej pod zaštitom UNESCO-a, kročila u Demilitarizovanu zonu na samoj granici sa Južnom Korejom koja je poznata kao jedno od najzastrašujućih mesta na planeti zbog koncentracije od preko dva miliona vojnika pod punom ratnom opremom, u najvišem stepenu pripravnosti, sa tunelima prepunim mina i učestalim sukobima dve strane…

O svemu što je videla i doživela tokom sedmodnevne posete najizolovanijoj zemlji na svetu, Snežana Radojičić verno svedoči u svojoj novoj putopisnoj knjizi „Severna Koreja – putovanje po zemlji Kim Džong Una“. Oslanjajući se na svoje bogato putničko iskustvo i dobro poznavanje azijskih kultura, s jedne strane, kao i na iskustvo odrastanja u SFR Jugoslaviji u porodici komuniste starog kova, s druge, autorka neprekidno preispituje sve što čuje, vidi i nasluti, ništa ne zaključujući olako i jednostrano, već pokušavajući da razume i objasni, u čemu umnogome i uspeva.

Osim priče o ovom nesvakidašnjem iskustvu, praćene brojnim fotografijama, tokom promocije će biti prikazani i video-snimci koje autorka nigde do sada nije objavila.

  • Datum:  ponedeljak, 08. oktobar 2018.
  • Vreme:  19:30 
  • Mesto:  Gradska biblioteka Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00