petak, 21. septembar 2018.  16:00h
Pročitano 3404 puta

Radionica za bicikliste ispred Gradske uprave Pančevo

U okviru Evropske nedelje mobilnosti koja se i ove godine održava u našem gradu, u petak, 21. septembra će biti održana radionica pod nazivom ,,Biciklista i zdrav - to je prava stvar“ u vidu poligona (sa preprekama) za bicikliste na platou ispred Gradske uprave.

I prošle godine biciklisti su na poklon dobili komplet svetala za bicikl I prošle godine biciklisti su na poklon dobili komplet svetala za bicikl Grad Pančevo

Organizatori su UG “Srbija, moj dom”, Sekretarijat za zaštitu životne sredine GU Pančevo i Planinarsko društvo Jelenak.

Radionica pod nazivom ,,Biciklista i zdrav - to je prava stvar“ će se održati od 16 do 18 sati, a namenjena je deci osnovnoškolskog uzrasta. Cilj je afirmacija bicikla kao idealnog prevoznog sredstva za kretanje po gradu.

Inače, Evropska nedelja mobilnosti je počela 16. septembra, a završiće se u subotu, 22. septembra, koji je na svetskom kalendaru ekološki značajnih datuma obeležen kao Svetski dan bez automobila. Toga dana će predstavnici Sekretarijata za zaštitu životne sredine GU Pančevo biciklistima u Pančevu poklanjati svetlosnu prednju i zadnju signalizaciju za bicikle, poklon Agencije za saobraćaj GU Pančevo, povodom ovog značajnog datuma.

Tema ovogodišnje Nedelje mobilnosti je, da podsetimo, "Multimodalnost" („Višenamenost“), a slogan: Kombinuj i kreni!

 

  • Datum:  petak, 21. septembar 2018.
  • Vreme:  16:00 
  • Mesto:  Plato ispred Gradske uprave Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00