subota, 29. avgust 2015.  21:00h
Pročitano 4832 puta

Koja Disciplina i "Trese. Lupa. Udara." u Pančevu

U muzičkom delu FreeDom Art festivala u subotu, 29. avgusta, od 21 čas, na Glavnoj bini ispred Doma omladine Pančevo će nastupiti sastav „Trese.Lupa.Udara“ koji predvodi Koja (Disciplina kičme).

Repertoar T.L.U, kako i samo ime kaže, baziran je na Kojinoj muzici iz filma „Kako je propao rokenrol“ Repertoar T.L.U, kako i samo ime kaže, baziran je na Kojinoj muzici iz filma „Kako je propao rokenrol“ KC Pančevo

Koja je u dobrom delu muzičke kritike prepoznat kao esencija kvalitetnog rokenrol zvuka. Pre njih nastupaju sastavi „Bas i stega“, „Bili Andol“ i „Eva Braun“. 

„Trese.Lupa.Udara“ je ad-hoc postava, koju čine Koja („Disciplin A Kitschme“, ovog puta solo gitara + vokal), Švaba („Električni orgazam“, bas + vokal) i Vul („Disciplin A Kitschme“, „Popečitelji“, bubnjevi), uz prateće vokale koje izvode Manja („Disciplin A Kitschme“) i Đurđica („The Restless“).  Repertoar T.L.U, kako i samo ime kaže, baziran je na Kojinoj muzici (tekst Gorana Gajića) iz filma „Kako je propao rokenrol“, ali ponekad uključuje i srodne rok standarde, kao i glam rok himne.

„Kako je propao rokenrol“ je jugoslovenski omnibus film iz 1989. godine, koji čine tri nezavisna dela: „Od izvora dva putića“, „Nije sve u ljubavi“ (ima nešto i u lovi) i „Ne šalji mi pisma“, čiji su reditelji Zoran Pezo, Vladimir Slavica i Goran Gajić, a scenaristi su Branko Vukojević, Aleksandar Barišić i Biljana Pajkić. Muziku za film su napisali Vladimir Divljan („Idoli“), Srđan Gojković („Električni orgazam“) i Dušan Kojić („Disciplina kičme“).

 

  • Datum:  subota, 29. avgust 2015.
  • Vreme:  21:00 
  • Mesto:  Letnja bašta Doma omladine Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00