subota, 11. avgust 2018.  20:30h
Pročitano 4475 puta

Predstava "Flora Sends" u Pančevu

Kulturno leto 2018 u Narodnom muzeju Pančevo biće nastavljeno predstavom "Flora Sends" u subotu 11. avgusta u 20.30 časova, u dvorištu muzeja.

Flora Sends Flora Sends promo

Predstavu izvodi Tatjana Kecman, koja je napisala tekst, na osnovu originalnih zapisa, autentičnih izjava i odlomaka iz biografija ove neverovatne žene.

Istovremeno duhovita i tragična ispovest u prvom licu jedine, jedine žene sa zapada koja se kao pripadnik regularne vojske borila u Prvom svetskom ratu.

I to na strani Srbije!   

Ona je, čak i po današnjim merilima, živela krajnje neobičan život. Flora je svoje dečje snove proživela na javi, boreći se rame uz rame sa muškarcima, u svemu jednaka s njima. Dva puta ranjavana borbom prsa u prsa. Drugi put je izneta iz borbe sa 24 rane na telu.

Dobitnica je ordena Svetog Save, Karađorđeve zvezde i regularne jugoslovenske vojne penzije.

U predstavi zatičemo Floru, kako nakon božićne proslave u britanskom poslanstvu dolazi kući, nesrećna što mora nositi haljinu i živeti život ugledne britanske dame. Uz čašu šljivovice koju je donela iz Srbije i cigarete od kojih se nije nikad odvajala, piše svoj dnevnik. Zbog svog neobuzdanog temperamenta, ona teško podnosi civilni život i sa velikom nostalgijom se seća svojih srpskih drugova. Flora tvrdi da nikada u životu ništa nije volela više od vojničkih dana u Srbiji.

  • Datum:  subota, 11. avgust 2018.
  • Vreme:  20:30 
  • Mesto:  Dvorište Narodnog muzeja Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00