subota, 4. avgust 2018.  18:00h
Pročitano 4047 puta

Manifestacija „U smiraj dana“

Tradicionalna manifestacija “U smiraj dana”, predstavlja ekološko-rekreativnu manifestaciju koja ima za cilj da predstavi prirodne, kulturološke i etnološke lepote zapadnog dela Specilalnog rezervata prirode „Deliblatska peščara“. 

Manifestacija će početi u 18 sati u subotu 4. avgusta Manifestacija će početi u 18 sati u subotu 4. avgusta plakat

Ove godine manifestacija će se održati u subotu, 4. avgusta sa početkom u 18 časova u Deliblatskoj peščari (naselje Leanka-8 km od sela Dolovo). Predviđen je bogat kulturno-umetnički program, zanimljiv sadržaj za mnogobrojne posetioce kao i tradicionalna šetnja Deliblatskom peščarom u smiraj dana. Dužina staze je 6 km.

U okviru šetnje planira se dolazak do najviše tačke u ovom delu Peščare, gde će prisutni imati priliku da uživaju u najlepšem zalasku Sunca sa peščanih dina obraslih lekovitim biljem. U blizini se nalaze i lokacije na kojima su snimani filmovi „Ko to tamo peva“, „Varljivo leto 68.“, „Džingis Kan“, „Boj na Kosovu“ , „Besa“, „Lafajet“, „Sveto Mesto“ i još mnogi drugi spotovi i dokumentarni filmovi. Po završetku šetnje, predviđen povratak na domaćinstvo u naselju Leanka, gde će prisutni imati priliku da se upoznaju sa tradicijom i običajima ovog kraja, uz bogat kulturno umetnički program i predstavljanje lokalnih udruženja, tradicionalnih proizvoda i domaće radinosti. 

U harmoniji sa prirodom, upoznaćete se sa tradicijom, zdravom hranom, mirisima lekovitog bilja, domaćim vinom i medom i barem na kratko biti, ljudi prirode, kaže Bojan Vojnov, koordinator manifestacije.

 

Satnica

17:30 – Dolazak u naselje Leanka u Deliblatskoj peščari na 8 km od sela Dolovo
18:00 – Otvaranje manifestacije “U smiraj dana” – Kulturno-umetnički program – obilazak štandova sa domaćim proizvodima
19:00 – Polazak u šetnju u smiraj dana – Šetnja u dužini od 6 km, obilazak peščanih dina, posmatranje zalaska Sunca sa najviše tačke u zapadnom delu Deliblatske peščare- Šetnja, šumom i stepom uz obilazak filmskih lokacija – povratak na domaćinstvo u predvečerje.
21:00 – Kulturno-umetnički program, druženje u seoskom ambijentu. Projekcija filmova o ekologiji i selu. Premijera dokumentarnog filma o selu „U dolovima ravnice“.
23:00 – Završetak manifestacije

Cena ulaska u Specijalni rezervat prirode Deliblatska peščara je 120 dinara za odrasle, a za posetioce od 8-18 godina 60 dinara.

Kontakt:

Bojan Vojnov: 062634829
Koordinator manifestacije “U smiraj dana”

 

Mapa lokacija Leanka Dolovo akcija u smiraj dana

  • Datum:  subota, 04. avgust 2018.
  • Vreme:  18:00 
  • Mesto:  Leanka, 8km od Dolova 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00