sreda, 28. februar 2018.  19:00h
Pročitano 4946 puta

Predstavljanje “Kulturne staze Banatske vojne granice”

Udruženje “Pagus“ iz Starčeva predstaviće projekat „Kulturna staza Banatske vojne granice“ u sredu, 28. februara u 19 sati u Svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo.

„Kulturna staza Banatske vojne granice” je prva linijska kulturna staza u Srbiji i prvi turistički proizvod koji obuhvata naseljena mesta van Grada Pančeva „Kulturna staza Banatske vojne granice” je prva linijska kulturna staza u Srbiji i prvi turistički proizvod koji obuhvata naseljena mesta van Grada Pančeva

Projekat je pokrenut sa idejom da obuhvati kulturno i predeono nasleđe i uspostavi edukativnu i turističku saradnju između institucija, malih privrednika i građana, u svrsi razvoja ruralnog predela i očuvanja lokalnog identiteta.

Nakon istraživanja koja su počela 2013. godine, projekat je sa realizacijom krenuo početkom 2015. godine. Pred publikom će biti rezultat završene prve faze, biće predstavljen koncept projekta i mapa kulturne staze koja obuhvata naselja Vojlovicu, Starčevo, Omoljicu, Ivanovo i Banatski Brestovac kao i njihovu okolinu.

„Kulturna staza Banatske vojne granice” je prva linijska kulturna staza u Srbiji i prvi turistički proizvod koji obuhvata naseljena mesta van Grada Pančeva.

Na predstavljanju projekta će govoriti Srđan Božović, viši kustos-istoričar Narodnog muzeja Pančevo; Nikola Vlajić, etnolog-konzervator savetnik Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Pančevu; Marko Ivošević, autor projekta i Jelena Košarić, koautor projekta i Marija Ćuković, ispred Udruženja „Pagus”.

Projekat su podržali Grad Pančevo i Turistička organizacija grada Pančeva.

  • Datum:  sreda, 28. februar 2018.
  • Vreme:  19:00 
  • Mesto:  Narodni muzej Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00