sreda, 21. februar 2018.  16:00h
Pročitano 3778 puta

Performans „Nevidljiva Granica“ u Pančevu

K.C. Nektan art iz Pančeva u saradnji sa Teatrom Mimart će u sredu, 21. februara sa početkom u 16 časova na trgu Đorđa Vajferta u Pančevu izvesti performans Nevidljiva Granica.  

Detalj iz jednog od performansa Marka Nektana Detalj iz jednog od performansa Marka Nektana Nektan Art FB Page

Projekat je nastao iz dugogodišnje saradnje Marca Nektana (Nektan art) i Nele Antonović (Mimart), i podržan je od strane Nezavisne Kulturne Scene na konkursu za saradničke projekte. 

Ovaj performans ima jak uticaj Butoh umetnosti izvodeći priču o transcedenciji savremene umetnosti u odnosu na društvo. Nevidljivost ne predstavlja ništavilo već umetnikovu čistoću, novi početak, stvaranje, čišćenje... Ovo je podsticaj razmišljanja o mogućnosti razumevanja granica, kako ličnih, tako i geografskih, i nestanku barijera jezičke i društvene komunikacije. 

Cilj nam je da ovim performansom započnem i podignemo svest lokalne zajednice i građana kao važne uloge umetnika u društvu posebno u vremenu u kojem živimo. Akcenat je na dostupnosti umetnosti u javnom prostoru i kulturnom buđenju usnule sredine malog grada. Pančevo poslednjih godina postaje neformalno predgrađe Beograda, pa je tako kulturno usnulo, kaže Marko Nektan.

Performans podstiče lokalne umetnike na dalje procese kreiranja i povećanje percepcije publike u odnosu na art aktivizam kao moćnog sredstva komunikacije u društvu.

  • Datum:  sreda, 21. februar 2018.
  • Vreme:  16:00 
  • Mesto:  Trg Đorđa Vajferta u Pančevu 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00