utorak, 6. februar 2018.  18:00h
Pročitano 3926 puta

Tribina “Građani poslednjeg reda”

Tribina pod nazivom „Građani poslednjeg reda”, biće održana u utorak, 6. februara, od 18 sati u klubu „Kupe” u Pančevu, Ulica braće Jovanović 5, u organizaciji udruženja građana Peščanik.

Tribina pod nazivom „Građani poslednjeg reda”, biće održana 6. februara, od 18 sati u klubu „Kupe” u Pančevu Tribina pod nazivom „Građani poslednjeg reda”, biće održana 6. februara, od 18 sati u klubu „Kupe” u Pančevu www.pixabay.com

U Srbiji žive stotine hiljada ljudi koji koji nemaju lična dokumenta, nemaju krov nad glavom, ne mogu da se leče, da se školuju, da se voze gradskim prevozom… U njihovoj diskriminaciji najčešće učestvuju svi – počev od državnih institucija, članova porodice, sugrađana, pa sve do članova desničarskih organizacija.

Rezultati svih istraživanja pokazuju da su Romi i Romkinje i dalje u vrhu kada je reč o nivou diskriminacije? Ko je za to odgovoran? Da li je i koliko Dekada Roma pokrenula rešavanje ili rešila neke od problema sa kojima se Romi suočavaju? Kakav je položaj Romkinja, da li on još teži? Da li se razlikuje situacija po gradovima ili regijama u Srbiji? Postoje li pozitivni primeri? To su neka od pitanja na koja će potražiti odgovor i neke od tema o kojima će razgovarati:

Brankica Janković, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti
Marijana Marić, iz nevladine organizacije VelikiMali
Slavica Vasić, iz nevladine organizacije Romski ženski centar Bibija

Razgovor će moderirati novinarka Danica Vučenić.

Održavanje tribine omogućila je Ambasada Kraljevine Holandije.

  • Datum:  utorak, 06. februar 2018.
  • Vreme:  18:00 
  • Mesto:  Klub Kupe, Braće Jovanovića 5, Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00