četvrtak, 1. februar 2018.  19:00h
Pročitano 3533 puta

Izložba fotografskih radova Čedomira Milosavljevića

U Srećnoj galeriji SKC-a u Beogradu u četvrtak, 1. februara u 19 sati otvara se samostalna izložba fotografskih radova autora Čedomira Milosavljevića.

Jedan od radova Čedomira Milosavljevića Jedan od radova Čedomira Milosavljevića

Čedomir  Milosavljević rođen je 1960. godine u Pančevu. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu (FLU), odsek slikarstvo u klasi prof. Vojislava Todorića. Pored fotografije, profesionalno se bavi i ikonopisom. Boravio je na studijskim putovanjima u  Parizu, Beču i Svetoj Gori. Osnivač je i član umetničke grupe „Sveti Luka“, u Pančevu.

Iskustvo opažanja stečeno radom u raznorodnim medijima, kojima se Milosavljević bavi, rezultiralo je pojavom, zanatski briljantnih, likovno uspelih i izuzetno zanimljivih fotografija po klasičnim motivskim predlošcima – portret, mrtva priroda, pejzaž, da bi se umetničko razmišljanje nadalje, nastavilo kroz fotografije kolaža i kompozicija u kojima prizor realno vidljivih motiva sublimira u simboličku poruku. Tu je pre svega reč o pojedinim motivima ili aranžiranim detaljima iz kompozicija mrtve prirode, prikazanih iz ugla simboličkog sagledavanja njihovih odnosa i samih pojavnosti uz intenzivan kolorit u čijim kontrastima bojnih komplemenata ti isti motivi doživljavaju svoju punu afirmaciju. Ova izložba, donosi reminiscencije radova iz nekoliko tematskih oblasti.

  • Datum:  četvrtak, 01. februar 2018.
  • Vreme:  19:00 
  • Mesto:  Srećna Galerija SKC-a, Beograd 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00