petak, 12. januar 2018.  19:00h
Pročitano 4052 puta

Dokumentarni film “U dolovima ravnice” pred Pančevcima

Premijera dokumentarnog filma "U dolovima ravnice" biće organizovana u petak, 12. januara u 19 časova u dvorani Kulturnog centra Pančevo.

Dokumentarni film „U dolovima ravnice“ predstavljeno je putovanjem kroz san mlade devojke koja nas vodi kroz skrivene predele beskrajne ravnice sa mnogo dolova Dokumentarni film „U dolovima ravnice“ predstavljeno je putovanjem kroz san mlade devojke koja nas vodi kroz skrivene predele beskrajne ravnice sa mnogo dolova

Ulaz slobodan.

Iz želje mladih entuzijasta, da svoju ljubav i impresiju prema prirodi, tradiciji i kulturi predstave kroz objektiv kamere i podstaknu na razmišljanje o prirodnim i kulturnim bogatstvima sela, proizašlo je, nakon dve godine snimanja, delo „U dolovima ravnice“.

Dokumentarni film „U dolovima ravnice“ predstavljeno je putovanjem kroz san mlade devojke koja nas vodi kroz skrivene predele beskrajne ravnice sa mnogo dolova. Svojim snom ona islikava platno na kojem predstavlja život malog čoveka na selu u potrazi za iskonskom srećom i podseća nas na običaje, kulturu i tradiciju na koje ponekad namerno ili slučajno zaboravimo.

Upoznajte se sa skrivenim predelima banatske ravnice, poslušajte otkucaje vekova, upoznajte se ukusima i mirisima sela i saznajte koje sve lepote i vrednosti ima selo sa mnogo dolova, poručuju autori.

Dužina trajanja dokumentarnog filma je 15 minuta. 

Scenario i režija: Bojan Vojnov
Kamera: Luka Ivanović, Zoran Kompar, Predrag Filipov
Montaža: Luka Ivanović

Kratkometražni dokumentarni film „U dolovima ravnice“ proizvod je projekta „Promocija kulturno-istorijskog nasleđa i kulturno-turističkih potencijala Dolova“ koji je sufinansiran od strane Grada Pančeva po Javnom konkursu za su/finansiranje projekata u oblasti kulture za 2017. godinu.

Nakon projekcije filma predstaviće se crkveni hor " Sveti Aleksandar Nevski" Dolovo i Kulturno umetničko društvo "Banatski vez" iz Dolova sa folklornim koreografijama i etno pesmama.

 

0 PLAKAT U DOLOVIMA RAVNICE PROJEKCIJA 12

  • Datum:  petak, 12. januar 2018.
  • Vreme:  19:00 
  • Mesto:  Kulturni centar Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00