utorak, 5. septembar 2017.  13:00h
Pročitano 4000 puta

Izložba dečjih radova u Muzeju

Izložba dečjih radova nastalih na radionicama “Životinje od papira” biće otvorena u utorak, 5. septembra u 13 časova u Narodnom muzeju Pančevo. 

Izložba dečjih radova nastalih na radionicama “Životinje od papira” biće otvorena u utorak, 5. septembra u 13 časova u Narodnom muzeju Pančevo Izložba dečjih radova nastalih na radionicama “Životinje od papira” biće otvorena u utorak, 5. septembra u 13 časova u Narodnom muzeju Pančevo Pančevo.MOJKraj.rs/arhiva

Izložbu će otvoriti profesorka na Likovnoj akademiji u Beogradu dr Snežana Jovčić Olđa.  

Narodni muzej Pančevo u okviru svog letnjeg programa, u periodu od 18. jula do 29. avgusta, održao je niz kreativnih radionica za decu pod nazivom „Životinje od papira“. 

Mališani su pored uobičajenih kolaž papira koristili i takozvani suminagaši, u Evropi poznat pod imenom mermerni papir. Ova vrsta ukrasnih i uvek unikatnih listova je poreklom iz drevne Kine a za ovu priliku ih je, za mališane koji su učestvovali u radionici, pripremio akademski slikar Čedomir Milosavljević. 

U radionici je učestvovalo 70-toro dece, a urađeno je više od 120 listova kolaža. 

Pokrovitelj manifestacije je grad Pančevo a radionicu je vodila Aleksandra Milosavljević, diplomirani konzervator-restaurator.

 

plakat za deciju jpg

  • Datum:  utorak, 05. septembar 2017.
  • Vreme:  13:00 
  • Mesto:  Narodni muzej Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00