četvrtak, 17. avgust 2017.  19:00h
Pročitano 4125 puta

Izložba slika "Fragilnost" Darka Trajanovića

U Foajeu Kulturnog centra u Pančevu u četvrtak, 17. avgusta u 19 sati svečano će biti otvorena izložba slika "Fragilnost" Darka Trajanovića.

Darko Trajanović je vizuelni umetnik koji kreira radove u raznovrsnim medijama kao što su: slike, objekti, instalacije, performansi i video radovi Darko Trajanović je vizuelni umetnik koji kreira radove u raznovrsnim medijama kao što su: slike, objekti, instalacije, performansi i video radovi KC Pančevo

Izložba će biti otvorena do 31. avgusta.

Nikola Ivanović,  istoričar umetnosti, muzeolog kaže da nakon što su duži niz godina bili okrenuti apstraktnom izrazu, čini se da se savremeni umetnici ponovo sve češće odlučuju za figurativno slikarstvo koje se, noseći pečat modernog doba, vraća na velika vrata u galerije i umetničke centre svetskih metropola. 

Slike Darka Trajanovića pokazuju da slična tendencija postoji i na srpskoj umetničkoj sceni. Ovaj umetnik, koji je u svom dosadašnjem stvaralaštvu uspešno kombinovao najrazličitije medije, odlučio se ovoga puta za onaj najtradicionalniji – sliku. Štaviše, i motiv koji je izabrao da predstavi, ženski akt, inspiriše umetnike od samih početaka istorije umetnosti. Pa opet, iako se neminovno nadovezuje na svoje prethodnike on uspeva da ovom tradicionalnom motivu dâ svoj lični pečat i obradi ga na sebi svojstven način, kaže Ivanović.

Darko Trajanović (1980, Smederevska Palanka) je vizuelni umetnik koji kreira radove u raznovrsnim medijama kao što su: slike, objekti, instalacije, performansi i video radovi.

Izlagao je na više od 40 kolektivnih i 22 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

  • Datum:  četvrtak, 17. avgust 2017.
  • Vreme:  19:00 
  • Mesto:  Foaje Kulturnog centra Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00