sreda, 31. maj 2017.  08:00h
Pročitano 4295 puta

“Dan izazova” 31. maja i u Pančevu

Pančevo će se i ove godine 31. maja priključiti Međunarodnom Danu izazova (Challenge Day 2017), sportskoj manifestacija koja okuplja milione učesnika.

Srbija je u prethodne 22 godine bila uspešan učesnik Dana Izazova. 

Kroz ovaj program se ranijih godina uključivalo više od milion građana iz opština i gradova Srbije koji su, do sada, imali značajne nastupe i u međunarodnoj konkurenciji. 

Grad Pančevo se i ove godine se priključio u organizovanju Međunarodnog Dana Izazova koji će biti održan 31. maja.

Pančevo se nalazi u III kategoriji od 100.000 do 250.000 stanovnika i u nacionalnoj konkurenciji protivnik ove godine nam je Opština Rakovica.

Dan Izazova (Challenge Day) je najmasovnija tradicionalna, međunarodno priznata i afirmisana manifestacija čiju realizaciju koordinira TAFISA – Međunarodna Asocijacija za Sport za sve.

Ova planetarna akcija se organizuje sa ciljem animacije što većeg broja građana radi uključenja u rekreativne aktivnosti sa sportskim i kulturnim sadržajima kroz igru, druženje i zabavu. Dan Izazova je istovremeno i dan pozitivne neusiljene atmosfere. To je dan koji kreira samosvest i entuzijazam, dan aktivnog življenja u kojem se ne biraju najsposobniji, dan koji angažuje sve građane bez obzira na pol, uzrast i nivo fizičkih i funkcionalnih sposobnosti, socijalni status, navodi se u saopštenju Grada Pančeva.

Suština programa Dana Izazova je međusobno nadmetanje dve, žrebom izabrane, opštine i/ili grada iz iste kategorije, koji će, korišćenjem najraznovrsnijih sportsko-rekreativnih sadržaja, biti uspešniji u iniciranju i pokretanju većeg broja građana na vežbanje i aktivnost.

Program koji je Grad Pančevo pripremio biće održan na različitim lokacijama:

- plato ispred Gradske uprave od 17 do 19:30 časova je rezervisan za mnoge naše borilačke klubove,plesne  klubove, klubove koji se bave specifičnim sportovima kao i klubove koji se bave kolektivnim sportovima koji su zastupljeni u našem gradu;

- u  parku "Barutana" PEK „Soko“ će organizovati slobodno penjanje na steni od 17 do 19 časova,

- PD „Jelenak“ od 17 do 19 časova (skup ispred Gradske uprave grada Pančeva) organizovaće kružnu turu od 8,5km oko grada Pančeva biciklom.

U manifestaciju su uključene i sve osnovne škole na teritoriji Pančeva i svi fitnes klubovi.

Minimalni zadatak u okviru Dana Izazova je da se svaki građanin bavi određenim sportsko-rekreativnim sadržajem u trajanju od najmanje 15 minuta neprekidno u periodu od 8 do 20 časova, pod motom „VRATITE SVOJE ULICE! VRATITE SVOJU BUDUĆNOST!“ i da tu aktivnost prijavi Gradskoj upravi grada Pančeva - Biljani Mioč na telefon broj 064/866-2290 ili Mirjani Savkov na 069/3353-668.

 

0 dan izazova 2017

  • Datum:  sreda, 31. maj 2017.
  • Vreme:  08:00 
  • Mesto:  više lokacija u Pančevu 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/G.U.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00