četvrtak, 6. april 2017.  19:00h
Pročitano 4595 puta

Izložba radova polaznika Zimske škole karikature

Izložba radova polaznika Zimske škole karikature biće svečano otvorena u četvrtak, 6. aprila u 19 časova u Domu omladine Pančevo.

Zimska škola karikature trajala je od 14. januara do 25. marta, svake subote, od 10 do 12 sati, u organizaciji Doma omladine Pančevo. Polaznici škole bila su deca od 6 do 15 godina. Na časovima je bilo u proseku četrdesetak dece, koja su izrazila veliko interesovanje i volju za radom. Školu su pohađala i deca koja žive van Pančeva.

Smisao Zimske škole karikature bio je da deca steknu predstavu o tome kako živi, radi i razmišlja neko ko se bavi karikaturom i ilustracijom. 

Cilj je da, pomoću škole karikature, dobijemo za deset godina novu garnituru od desetak ili više talentovanih ljudi koji će predstavljati budućnost ovog grada, odnosno da stvorimo novu generaciju sjajnih crtača i ljudi, kazao je koordinator škole Nikola Dragaš, karikaturista.

Polaznici škole imali su prilike da rade portretnu karikaturu, karikaturalni strip, prave originalne crteže koristeći samo geometrijske oblike, nacrtaju svog Sneška Belića provlačeći ga kroz razne situacije i teme, urade idejno rešenje maskote, ilustruju aforizme i zakorače u šareni svet boja.

Tokom tri meseca učestvovanja u radionicama, deca su spremila radove koje smo poslali na dva likovna konkursa – „Mozak u zemlji snova” i „Najčudnija knjiga na svetu”. Takođe, napravila su i radove za dve tematske izložbe – „Slaninijada”, koja je realizovana u februaru, i „Dani Vajferta”, koja će biti održana u junu, kazao je Dragaš.

Zimska škola karikature imala je i specijalne goste Slavišu Ševrta (karikaturista), Ninu Manić (slikarka i likovni pedagog), Zorana T. Popovića (satiričar) i Marka Somborca (karikaturista „Blica”), koji su svojim znanjem i iskustvom nesebično pomogli realizaciju projekta.

  • Datum:  četvrtak, 06. april 2017.
  • Vreme:  19:00 
  • Mesto:  Dom omladine Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00