subota, 25. mart 2017.  20:30h
Pročitano 4258 puta

Pančevo u akciji „Sat za našu planetu“

Pančevo će biti jedan od gradova koji će u subotu, 25. marta, u 20:30 časova, kao i gradovi širom sveta koji će desetu godinu za redom, isključiti svetla na sat vremena. 

Grad Pančevo se, zahvaljujući aktivnostima Sekretarijata za zaštitu životne sredine gradske uprave grada Pančeva, Kancelarije za mlade i pančevačkog Doma omladine, osmi put pridružuje obeležavanju globalne akcije „Sat za našu planetu“ čime potvrđuje svoja nastojanja da se pozicionira kao lokalna sredina visoke ekološke odgovornosti.

Globalna akcija „Sat za našu planetu“ obeležiće se na svim kontinentima, a u Svetskoj organizaciji za zaštitu prirode (WWF) veruju da će ove godine učestvovati još više zemalja nego prošle godine kada ih je bilo 178. U Srbiji je učestvovalo 85 gradova, 180 škola, 92 nevladine organizacije i 75 kompanija. 

Sekretarijat za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Pančevo je na adrese pravnih lica uputio poziv i do ovog trenutka su svoje učešće potvrdili OŠ „Aksentije Maksimović“ iz Dolova, OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ iz Starčeva, pančevačka udruženja građana „Ekopan“, „Prepoznaj u sebi“ i „Centar za informisanje i obrazovanje Pero“, mesne zajednice iz Ivanova, Banatskog Brestovca i Kačareva i Radio i televizija Pančevo.

I dok u subotu, 25. marta ove godine, od 20:30 do 21:30 budu ugašena svetla u domovima sugrađana, u Gradskom parku će biti upriličen prigodan program u kojem će učestvovati dečji hor Pančevačkog muzičkog društva i Bras orkestar, a zahvaljujući angažovanju Udruženja građana „Prepoznaj u sebi“ biće organizovana i kreativna radionica na temu „Koliko je sati za našu planetu?“. Učesnici radionice će imati zadatak da od recikliranih materijala i komada ambalažnog i ostalog upotrebljivog otpada osmisle i naprave časovnike koji će prikazivati koliko je zapravo sati za našu planetu, kada je reč o zaštiti životne sredine. 

Kompanija „Božić i sinovi“ će obezbediti kontejner za odlaganje istrošenih sijalica i fluorescentnih cevi, a Sekretarijat za zaštitu životne sredine će postaviti mini kontejner za istrošene baterije.  

 

0 plakat za planetu sat

  • Datum:  subota, 25. mart 2017.
  • Vreme:  20:30 
  • Mesto:  Gradski park Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00