petak, 17. mart 2017.  18:30h
Pročitano 4500 puta

Humanitarni koncert za decu iz Doma „Spomenak“

Humanitarni koncert na kome će nastupiti Marta Blagojević (sopran), naš nekadašnji sugrađanin i učenik Goran Gojević (klarinet) i Vojislav Perućica (klavir) održaće se u petak, 17. marta od 18.30 sati u sali Muzičke škole „Jovan Bandur” u Pančevu. 

Publika će čuti kompozicije K. Nilsena. F. Šuberta, F. Lista, Đ. Rosinija i drugih. 

Posetioci će donirati onoliko novca koliko su u mogućnosti, a sav prihod namenjen je Domu za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Spomenak” u Pančevu.

MARTA BLAGOJEVIĆ rođena je 1974. godine u Požarevcu. Osnovnu muzičku školu (klavirski odsek) i srednju (teoretski odsek) završila je u MŠ „Stevan Mokranjac” u Požarevcu. Uporedo je pohađala i završila solo pevanje u MŠ „Stanković” u Beogradu u klasi prof. Ljiljane Antonijević. Na FMU u Beogradu diplomirala je 2002. godine u klasi prof. Aleksandre Ivanović.

U toku školovanja osvojila je mnogobrojne nagrade na Republičkom takmičenju, kao i na Međunarodnom takmičenju „Petar Konjović” u Beogradu u solističkim disciplinama i kamernoj muzici. Pedagoškim radom bavi se od 1999. godine u MŠ „Stevan Mokranjac” u Požarevcu. 

GORAN GOJEVIĆ rođen je 1967. godine u Zemunu. Muzičko obrazovanje započeo je u Muzičkoj školi „Jovan Bandur” u Pančevu sa profesorima Šaši Ištvanom i Miroslavom Kršljaninom. Školovanje je nastavio u Beogradu, u Muzičkoj školi „Stanković” kod profesora Miloša Gerića, a potom i na Akademiji umetnosti u Novom Sadu kod profesora Mihajla Kelblija, gde je 1993. godine stekao zvanje magistra.

Godine 1993. odlazi u Kanadu, gde i danas živi i radi. Gojević je 2000. godine otvorio svoju Muzičku školu Goya School of Music u Torontu, koja je i danas aktivna. Od 2005 god. radi u državnim osnovnim školama, u kojima drži nastavu duvačkih instrumenata.

Gojevićeva diskografska izdanja između ostalih obuhvataju: CD „Hotel Balkan”, 2004; CD „Virtuoso Clarinet”, 2007; CD „Nino Rota”, NAXOS 2013.

VOJISLAV PERUĆICA rođen je 1984. godine u Beogradu. Iako je počeo da svira klavir tek u dvanaestoj godini, njegov poseban talenat mu je omogućio da za kratko vreme završi i osnovnu i srednju Muzičku školu „Stevan Mokranjac” u Požarevcu. Prve korake na klaviru je ostvario sa prof. mr Draganom Stević. 

Diplomirao je na Univerzitetu grada Toronta u Kanadi, na Fakultetu za muzičku umetnost na odseku za koncertno izvođenje u klasi prof. Borisa Lisenka.

Kao posvećeni kamerni muzičar, nastupao je sa mnogim muzičarima u Torontu, a nedavno je snimio i CD sa klarinetistom Goranom Gojevićem. Bio je privremeno zaposlen na Fakultetu muzičke umetnosti u Torontu kao klavirski saradnik u klasi solo pevanja prof. Meri Morison. Nakon završenih studija Perućica se vratio u rodni Požarevac, gde započinje pedagoški rad u matičnoj školi. Master studije na FMU u Beogradu završio je u klasi prof. Ninoslava Živkovića. 

  • Datum:  petak, 17. mart 2017.
  • Vreme:  18:30 
  • Mesto:  Muzička škola Jovan Bandur Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00