nedelja, 12. februar 2017.  07:30h
Pročitano 6075 puta

Hajka na lisice i šakale u dolovačkom ataru

Lovačka sekcija „Dolovo” upriličiće u nedelju, 12. februara hajku na lisice i šakala. 

U samom selu je zabranjeno dejstvo lovaca, ali će oni pokušati da po obodima sela i u ataru spreče dalji ulazak novih lisica U samom selu je zabranjeno dejstvo lovaca, ali će oni pokušati da po obodima sela i u ataru spreče dalji ulazak novih lisica N.R.

Skup lovaca zakazan je za rane jutarnje časove u Domu Kulture. Oko 7 časova i 30 minuta oni će se okupiti i uz doručak pripremiti plan akcije na ovu divljač. U pomoć dolovačkim lovcima doći će kolege iz okolnih lovačkih društava. Očekuje se učešće više desetine dolovačkih lovaca a isto toliko i lovaca iz drugih mesta.

Lisice se u poslednjih nekoliko godina sve češće pojavljuju, kako u dolovačkom ataru tako i u samom selu. Neke su se osmelile i čak nastanile u seoskim napuštenim kućama. Kao takve predstavljaju opasnost pre svega za sitnije domaće životinje, ali i za ljude. U samom selu je zabranjeno dejstvo lovaca, ali će oni pokušati da po obodima sela i u ataru spreče dalji ulazak novih lisica. 

Što se šakala tiče, on se ređe odlučuje da ulazi u samo selo, a s obzirom da je veći i opasniji od lisice, posledice njegovog napada mogle bi da osete i krupnije domaće životinje.

Dolovački lovci su sličnu akciju organizovali i prošle godine, takođe početkom februara, kada je odziv kako domaćih lovaca tako i njihovih kolega iz okolnih mesta bio veliki. Tada je ubijeno šest lisica i ranjen je jedan šakal.  

Nakon akcije lovci će se opet okupiti u sali Doma Kulture, gde će uz iće i piće nastaviti druženje i sumirati rezultate akcije.

 

DETALJ SA PROŠLOGODIŠNJE AKCIJE.2

Na slici: učesnici prošlogodišnje hajke na lisice i šakale u okolini Dolova

  • Datum:  nedelja, 12. februar 2017.
  • Vreme:  07:30 
  • Mesto:  Skup: Dom kulture Dolovo 
Autor:  N.Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00